ΚΟΣΜΟΣ

«Γεύμα Μητσοτάκη - Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη», μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει την Κυριακή, 13 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι απαντά το Μαξίμου

Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άντρες θα γευματίσουν μαζί, μετά τη λειτουργία.

Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ττην επόμενη Κυριακή ο πρωθυπουργός θα βρεθεί Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Πατριαρχείο, στο Φανάρι, ώστε να δώσει το «παρών» στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι μπορεί να έχουν γίνει συζητήσεις για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, ωστόσο τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες, η πρώτη κατά την ενημέρωση της Βουλής για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η δεύτερη στη συνέντευξή του στον Alpha, υποστήριξε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα ώστε να συζητήσουν με τον Τούρκο πρόεδρο και να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ώστε να οργανωθεί μια συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση. «Έχουμε μεγάλες διαφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε», είχε πει.

Ο πρωθυπουργός έχει φροντίσει να μεταδώσει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και δη στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι το παράθυρο του απευθείας διαλόγου και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, είναι ανοιχτό. «Ανά πάσα στιγμή είμαι προσωπικά έτοιμος να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν. Και πράγματι η συγκυρία αυτή ενδεχομένως να δικαιολογούσε και μια τέτοια συνάντηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη παρέμβαση του στη Βουλή, για το ενδεχόμενο μιας συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως εξήγησε μάλιστα: «υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν, τα οποία αφορούν και την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και τον τρόπο τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις νέες προκλήσεις που η ουκρανική κρίση έχει δημιουργήσει». Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μάλιστα, πως δεν είναι αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική: «Προσερχόμαστε πάντα σε αυτή τη συζήτηση με την πίστη των επιχειρημάτων μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Η «μπλόφα» στα Στενά και η «παγίδα» για την Ελλάδα