ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτίζουν τα σπίτια τους με βιβλία για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς

Χτίζουν τα σπίτια τους με βιβλία για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς
Η εικόνα μας υπενθυμίζει πως εν καιρώ πολέμου τα πάντα μπορεί να χρησιμεύσουν ως ασπίδα για την προστασία μας.
AP - Lev Shevchenko

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία από το Κίεβο με το χτισμένο παράθυρο από βιβλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η φωτογραφία των ημερών που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζει το παράθυρο ενός σπιτιού στο Κίεβο το οποίο έχει χτιστεί από βιβλία. Η Ουκρανή δημοσιογράφος Katerina Sergatskova ανήρτησε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και αυτό δεν άργησε να γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Η εικόνα δείχνει το παράθυρο ενός σπιτιού το οποίο έχει καλυφθεί από άκρη σε άκρη με βιβλία, σε μια προσπάθεια οχύρωσης από τις βόμβες που πλήττουν την ουκρανική πρωτεύουσα. Η δημοσιογράφος αναφέρει πως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει σε έναν Ουκρανό ερευνητή, τον Lev Shevchenko, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να εμποδίσει τα γυαλιά από τα τζάμια να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και μία ακόμη οικογένεια στα προάστια του Κιέβου της Ουκρανίας, η οποία οχύρωσε το σπίτι της με όποιο μέσο μπορούσε, ακόμη και με βιβλίο.

Η δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και μητέρα δύο παιδιών, Lena Samoilenko, ανέφερε: «Το δωμάτιο των παιδιών έχει έναν εσωτερικό τοίχο πολύ γερό. Τα παιδιά θα κοιμηθούν εκεί. Στο ίδιο δωμάτιο, βάλαμε βιβλία στα παράθυρα για να κλείσουμε κάθε κενό. Ευτυχώς, έχουμε πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουμε εκδώσει. Προφυλασσόμαστε έτσι από μια επίθεση με όπλα. Τα βιβλία δεν επιτρέπουν στα θραύσματα να εισέλθουν στον χώρο και παράλληλα μειώνουν τον θόρυβο».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί το σπαρακτικό κλάμα μικρού παιδιού που περπατά μόνο προς τα σύνορα