ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Φέτελ με τη σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος και αντίδραση από την Κύπρο

Πρόκληση Φέτελ με τη σημαία του ψευδοκράτους στο κράνος και αντίδραση από την Κύπρο

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Σεμπάστιαν Φέτελ, λάνσαρε ένα κράνος αφιερωμένο στην παγκόσμια ειρήνη αλλά σε αυτό αποτυπώθηκε και η σημαία του ψευδοκράτους με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση από την Κύπρο.

Ένα νέο κράνος, αφιερωμένο στην παγκόσμια ειρήνη αποφάσισε να φορά στους αγώνες του από εδώ και πέρα ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε αυτό είχαν ζωγραφιστεί τόσο το σήμα της ειρήνης και μηνύματα για αυτή, όσο και οι σημαίες όλων των χωρών του κόσμου.

Μόνο που μέσα σε αυτές, υπήρχε και η σημαία του ψευδοκράτους με αποτέλεσμα να υπάρξει η ανάλογη αντίδραση από την Κύπρο, για την τεράστια πρόκληση. Ο κυπριακός σύνδεσμος αυτοκινήτου έκανε καταγγελία στη FIA ζητώντας την απόσυρση της σημαίας των τουρκοκύπριων από το κράνος αλλά και την επιβολή ποινών στον Φέτελ.

Αντίστοιχη επιστολή στη FIA απέστειλε και η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας. Ο πρόεδρος, Δημήτρης Μιχαλάκης, κάλεσε τον Φέτελ αλλά και την ομάδα του, να αποκαταστήσουν την πρόκληση, κάτι που έγινε στη συνέχεια.

Η επιστολή:

«Προς: Σεμπαστιάν Φέτελ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Formula 1

Κοινοποίηση: FIA Sports Department

Αγαπητέ Σεμπάστιαν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μιχελακάκης

Πρόεδρος ΟΜΑΕ».