ΚΟΣΜΟΣ

Μαριούπολη: Σκοτώθηκε γυναίκα και το βρέφος της στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου

Μαριούπολη: Σκοτώθηκε γυναίκα και το βρέφος της στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου

Ουκρανία: Μια σοκαριστική ιστορία που δείχνει την φρίκη του πολέμου ήρθε στη δημοσιότητα.

Την περασμένη Τετάρτη το μαιευτήριο της Μαριούπολης δέχτηκε σφοδρό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, με τον πλανήτη να παρακολουθεί σοκαρισμένος έγκυες γυναίκες και βρέφη να μεταφέρονται μέσα στα χαλάσματα.

Η Mariana Vishegirskaya έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης, καθώς οι εικόνες να μεταφέρεται ματωμένη και ετοιμόγεννη έκαναν τον γύρο του κόσμου, ενώ λίγες ώρες αργότερα έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Όμως, μια άλλη έγκυος δεν στάθηκε τόσο τυχερή όσο η Mariana. Στο μαιευτήριο της Μαριούπολης μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε νεκρή από τα χαλάσματα ενώ οι γιατροί πήραν το βρέφος της με καισαρική, ωστόσο ήταν και εκείνο νεκρό.

Σύμφωνα με τον χειρούργο, Timur Marin, ο οποίος μίλησε στο Associated Press, η γυναίκα είχε υποστεί συντριπτικό κάταγμα λεκάνης ενώ ο γοφός της είχε αποκολληθεί. Όταν οι διασώστες την πλησίασαν εκείνη φώναζε «σκοτώστε με τώρα», καθώς είχε καταλάβει πως το βρέφος ήταν νεκρό...

O Marin τόνισε πως οι γιατροί έπιασαν σφυγμό στην κοιλιά της γυναίκας ωστόσο λίγο αργότερα, όταν προχώρησαν σε καισαρική, διαπίστωσαν πως το άτυχο βρέφος ήταν νεκρό. Λίγο αργότερα απεβίωσε και η μητέρα.

Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να ρωτήσουν το όνομα της γυναίκας αλλά ούτε και του συζύγου της, ωστόσο εμφανίστηκε η οικογένειά της λίγες ώρες αργότερα. Η σορός της δεν κατέληξε σε έναν από τους μαζικούς τάφους της Μαριούπολης.

Μάλιστα, το Twitter αφαίρεσε δυο αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, τα οποία ανέφεραν πως η επίθεση ήταν «ψεύτικη και σκηνοθετημένη».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Κίεβο - 636 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί