ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο» προανήγγειλε ο Κλίτσκο

Πλήγμα σε πολυκατοικία στο Κίεβο
Πλήγμα σε πολυκατοικία στο Κίεβο
AP Photo/Felipe Dana

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρχεται 36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο - Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας

Για «36ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο» έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο. Σύμφωνα με το AFP, η απαγόρευση κυκλόφορίας θα τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η σφοδρότητα των μαχών γύρω από το Κίεβο έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Η ουκρανική πρωτεύουσα έχει περικυκλωθεί σχεδόν τελείως από τα ρωσικά στρατεύματα, είκοσι ημέρες αφού εισέβαλαν στη χώρα, την 24η Φεβρουαρίου. Οι μισοί και πλέον από τους 3 εκατ. κατοίκους της πόλης την έχουν εγκαταλείψει από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Χθες Δευτέρα αναφέρθηκαν αρκετοί νεκροί και τραυματίες εξαιτίας βομβαρδισμών σε συνοικίες του Κιέβου.

Συνοικίες του Κιέβου χτυπήθηκαν από ρωσικά πυρά τα ξημερώματα, τουλάχιστον 2 νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι ρωσικά πυρά έπληξαν και σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Συγκεκριμένα, πλήγμα σε δεκαπενταώροφη πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζούσαν σε αυτή, στη δυτική συνοικία Σβιάτοσιν, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ προκάλεσε επίσης μεγάλη πυρκαγιά.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα πρόσωπο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο