ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα εδάφη που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις - Αναλυτικός χάρτης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα εδάφη που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις - Αναλυτικός χάρτης
Οι μισοί και πλέον από τους 3 εκατ. κατοίκους του Κιέβου την έχουν εγκαταλείψει από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.
CNNi

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι περιοχές που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου

Εικοστή ημέρα εισβολής στην Ουκρανία η σημερινή και ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις κυρίως κοντά στα σύνορα των δύο αντιμαχόμενων χωρών.

Το CNNi δημοσιεύει χάρτη στον οποίο με ροζ χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

Όπως μπορεί να δει κάποιος η Ρωσία έχει στην κατοχή της όλα τα εδάφη που συνορεύουν με αυτή ενώ έχει "κατακτήσει" και τις περιοχές που... βλέπουν στην Μαύρη θάλασσα.

Δείτε τον χάρτη:

Ο χάρτης του CNNi

Ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, ανάμεσα σε ανώτερα στελέχη από τις δύο χώρες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο έπειτα από αρκετές ώρες, με βοηθό του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι να λέει ότι οι διαπραγματευτές έκαναν «τεχνική παύση» και για να συναντηθούν ξανά σήμερα Τρίτη. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη». «Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται για αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν»

Από ρωσικά πυρά χτυπήθηκαν τα ξημερώματα συνοικίες του Κιέβου, τουλάχιστον 2 νεκροί

«Μένουμε στη δυτική έξοδο του Κιέβου, στην περιοχή Ζβετόσινα, στο δρόμο προς Πολωνία και μια πολυκατοικία δίπλα μας καταστράφηκε από ρουκέτα που έπεσε στις 4 τα ξημερώματα. Είχαμε 2 νεκρούς και 45 τραυματίες. Ακόμα βλέπουμε τους καπνούς», ανέφερε ο Τάσος Τσιάμης, κάτοικος Κιέβου, στο Newsbomb.gr.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν τα πράγματα και «στις 6 το πρωί, στην περιοχή Πουντίλ, σε μία απόσταση 5 χλμ από το κέντρο του Κιέβου, χτυπήθηκε μια 10οροφη πολυκατοικία, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε και στην περιοχή Λουκιανόσκα, εκεί που βρίσκεται το μετρό, 4 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου. Εκεί φαίνεται πως στόχος ήταν εργοστάσιο του στρατού» που κατασκευάζει πιθανότατα είδη ιματισμού και υπόδησης. Ο κ. Τσιάμης δηλώνει ότι προς το παρόν δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από το μέρος που είναι το σπίτι του και η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο