ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένας ύποπτος μετά τις επιθέσεις του σίριαλ κίλερ εναντίον αστέγων

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένας ύποπτος μετά τις επιθέσεις του σίριαλ κίλερ εναντίον αστέγων
Συναγερμός για δολοφόνο που στοχοποιεί αστεγους στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η αστυνομία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ότι συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος πιστεύεται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε άστεγους στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και τη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας τους δύο από αυτούς και τραυματίζοντας τους άλλους.

«Νωρίς σήμερα το πρωί η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο στην Ουάσινγκτον. Αυτή τη στιγμή ανακρίνεται από την υπηρεσία Ανθρωποκτονιών», ανέφερε η αστυνομία της πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα θα δώσει στη δημοσιότητα και άλλες λεπτομέρειες.

Οι αρχές αναζητούσαν έναν άνδρα ο οποίος πυροβόλησε τρεις άστεγους στην Ουάσινγκτον από τις 3 ως τις 9 Μαρτίου και ακόμη δύο άστεγους στο νότιο τμήμα του Μανχάταν το Σάββατο.

Ερευνούν εξάλλου αν ένας ακόμη άστεγος που εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή στο Μανχάταν ήταν θύμα του ίδιου δράστη.

Το χρονικό των δολοφονιών

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον προέτρεψαν τους άστεγους πληθυσμούς των πόλεων τους να αναζητήσουν καταφύγιο την Κυριακή (13/3), καθώς ένας «ψυχρόαιμος δολοφόνος» που είχε πυροβολήσει τουλάχιστον πέντε άστεγους παραμένει ελεύθερος.

Ένας μοναχικός ένοπλος είναι ύποπτος ότι στοχεύει ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο σε μια σειρά πυροβολισμών στην Ουάσινγκτον και το «Μεγάλο Μήλο» αυτόν τον μήνα, που μέχρι στιγμής έχουν αφήσει δύο άνδρες νεκρούς και άλλους τρεις τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς και η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Mίριελ Μπάουζερ δήλωσαν ότι συντονίζονται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να διερευνήσουν τα εγκλήματα προτού ο δολοφόνος χτυπήσει ξανά. «Η δουλειά μας για να απομακρύνουμε αυτό το άτομο από τους δρόμους μας προτού πληγώσει ή δολοφονήσει κάποιον άλλο είναι επείγουσα», ανέφεραν οι δυο τους σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Καθώς οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεργάζονται γρήγορα με ομοσπονδιακούς εταίρους για να εντοπίσουν τον ύποπτο, καλούμε επίσης τους μη προστατευόμενους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο. Και πάλι, είναι αποκαρδιωτικό και τραγικό να γνωρίζουμε ότι εκτός από όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι κάτοικοι, έχουμε τώρα έναν εν ψυχρώ δολοφόνο ελεύθερο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τον συλλάβει η αστυνομία»

Ο ένοπλος είναι ύποπτος για τρεις επιθέσεις σε άστεγους στην Ουάσινγκτον μεταξύ 3 και 9 Μαρτίου, με έναν άνδρα να πεθαίνει από τα τραύματά του. Ο ίδιος άνδρας μετακινήθηκε βόρεια στο Μανχάταν το Σάββατο, όταν οι αστυνομικοί είπαν ότι πυροβόλησε δύο άστεγους σε ξεχωριστά επεισόδια στο Σόχο.

Ένας ακόμη άστεγος βρέθηκε νεκρός σε υπνόσακο στην Τριμπέκα, αλλά οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο θάνατός του σχετίζεται με τον κατά συρροή δολοφόνο. Δεν βρέθηκαν βαλλιστικά στο σημείο και δεν υπήρχαν ευδιάκριτα σημάδια εισόδου από τα ρούχα του άνδρα, ανέφεραν πηγές.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσε νέες οδηγίες περιπολίας εν μέσω των τρομακτικών επεισοδίων, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα. Όλοι οι αξιωματικοί έλαβαν οδηγίες να «μεριμνούν προληπτικά με προφανώς άστεγους», να διενεργήσουν ελέγχους και να προσφέρουν υπηρεσίες καταφυγίου.

Οι αστυνομικοί θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν τους ευάλωτους ανθρώπους για τις βάναυσες επιθέσεις και να τους δείξουν καταζητούμενες αφίσες του ύποπτου ένοπλου, ανέφερε η καθοδήγηση.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σίριαλ Κίλερ κυκλοφορεί ελεύθερος στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον - Ο συναγερμός των Αρχών