ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Ρωσίας στη Δύση: Κλείνετε τα μάτια στις θηριωδίες του ναζιστικού τάγματος Αζόφ

Ουκρανία πόλεμος
Ουκρανοί Νεοναζί χτύπησαν άμαχους στο Ντονέτσκ - Τι απάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
Twitter/MFA Russia

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση από το τάγμα Αζόφ στο Ντονέτσκ με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων αμάχων, φέρνει οργισμένη αντεπίθεση από τη Μόσχα.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ δέχθηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους τύπου «Tochka-U» από μέλη του Τάγματος Αζόφ, τους Ουκρανούς νεοναζί, με τραγικό απολογισμό 21 νεκρούς.

Το μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

«Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ θρηνεί σήμερα 21 νεκρούς, θύματα της πυραυλικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού εναντίον αμάχων στο Ντόνετσκ. Τα δυτικά Μέσα ενημέρωσης έκαναν τα στραβά μάτια, επιλέγοντας αντ' αυτού, να προωθούν ψευδείς ειδήσεις (ή ψέματα) και στημένες προβοκάτσιες».

Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλια Rossiya-1, αποκάλυψε πως άνθρωποι που περίμεναν σε στάση λεωφορείου είδαν ξαφνικά έναν πύραυλο να πέφτει πάνω τους.

«Ο βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U διασπάρθηκε. Η εκτόξευση του πυραύλου προήλθε από τμήμα της περιοχής του Ντόνετσκ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πολιτοφυλακή άμυνας του Ντονέτσκ, δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες μετά την επίθεση, ενώ υποστήριξε πως «η αντιαεροπορική άμυνα των αυτονομιστών αναχαίτισε τον βαλλιστικό ουκρανικό πύραυλο τα «συντρίμμια» του οποίου προκάλεσαν τα θύματα».

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι αν ο πύραυλος δεν είχε καταρριφθεί, θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα.

Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουκρανία: Θα χτυπήσουμε τη βιομηχανία όπλων, να φύγουν οι άμαχοι

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πλήξει ουκρανικές βιομηχανίες όπλων, σε αντίποινα για το πλήγμα στην πόλη του Ντονέτσκ, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές, και προέτρεψε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γύρω περιοχών να μην πλησιάζουν στα εργοστάσια αυτά.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η Ρωσία πιστεύει πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ντονέτσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις, πρόσθεσε, θα απαντήσουν ενεργώντας κατά τρόπο ώστε να «εξουδετερώσουν επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας που κατασκευάζουν, επισκευάζουν και αποκαθιστούν τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν οι εθνικιστές για να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου».

«Καλούμε τους πολίτες της Ουκρανίας που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς και τους κατοίκους των γειτονικών κτιρίων, να φύγουν από τις περιοχές του πιθανού κινδύνου».