ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβάλλει κυρώσεις στον Μπάιντεν και τον Μπλίνκεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβάλλει κυρώσεις στον Μπάιντεν και τον Μπλίνκεν
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε πως η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

«Ως απάντηση σε μια σειρά πρωτοφανών κυρώσεων που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανώτατους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Η ρωσική «λίστα στοπ» περιλαμβάνει βάσει αμοιβαιότητας τον Πρόεδρο Τζ. Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Ε. Μπλίνκεν, τον υπουργό Άμυνας Λ. Όστιν και τον Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Μ. Μίλεϊ, καθώς και έναν αριθμό επικεφαλής τμημάτων. και εξέχουσες αμερικανικές προσωπικότητες.

Αυτό το βήμα, που ελήφθη ως αντίδραση, ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια της εξαιρετικά ρωσοφοβικής πορείας που ακολούθησε η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει την αμερικανική ηγεμονία, έχει στοιχηματίσει, απορρίπτοντας κάθε ευπρέπεια, στον μετωπικό περιορισμό της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, δεν αρνούμαστε να διατηρήσουμε επίσημες σχέσεις εάν ανταποκρίνονται στα εθνικά μας συμφέροντα και, εάν χρειαστεί, θα λύσουμε προβλήματα που προκύπτουν από το καθεστώς των προσώπων που εμφανίζονται στη «μαύρη λίστα» προκειμένου να οργανώσουμε υψηλού επιπέδου επαφές.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πολίτες των ΗΠΑ που περιλαμβάνονται στη "λίστα στάσεων":

  1. Joseph Biden (Joseph Robinette Biden);
  2. Anthony Blinken (Anthony John Blinken);
  3. Lloyd Austin (Lloyd James Austin III);
  4. Mark Milley (Mark Alexander Milley);
  5. Jacob Sullivan (Jacob Jeremiah Sullivan) - Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια.
  6. William Burns (William Joseph Burns) - διευθυντής της CIA.
  7. Jennifer Psaki (Jennifer Rene Psaki) - Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου.
  8. Daleep Singh - Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια.
  9. Samantha Jane Power - Διευθύντρια του Οργανισμού για τη Διεθνή Ανάπτυξη.
  10. Χάντερ Μπάιντεν (Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν) - γιος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
  11. Hillary Clinton (Hillary Diane Rodham Clinton) - πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.
  12. Adewale Adeyemo - Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.
  13. Reta Jo Lewis - Πρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών.

Στο εγγύς μέλλον, θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για τη διεύρυνση του καταλόγου κυρώσεων συμπεριλαμβάνοντας κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ, στρατιωτικούς, νομοθέτες, επιχειρηματίες, ειδικούς και ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης που είναι ρωσοφοβικοί ή συμβάλλουν στην υποκίνηση μίσους προς τη Ρωσία και την εισαγωγή περιοριστικών μέτρων.

Αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν σε οργανική ενότητα με αποφάσεις μεγάλης κλίμακας που θα λάβει η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε χρηματοοικονομικούς, τραπεζικούς και άλλους τομείς για την προστασία της ρωσικής οικονομίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής της».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύει ο κλοιός σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο