ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ουρές στα σούπερ μάρκετ για μακαρόνια, αλάτι και ζάχαρι - Αυξήσεις σε προϊόντα μέχρι 400%

σουπερ μαρκετ Ρωσία
Ρώσοι πολίτες περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα πρώτης ανάγκης
dailymail

Η έλλειψη αγαθών στα καταστήματα της Ρωσίας γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο εμφανής, με τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ να έχουν αδειάσει από ορισμένα προϊόντα

Οι συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης, για την εισβολή στην Ουκρανία, έχουν ξεκινήσει να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στην Ρωσία, όπου οι πολίτες επιδίδονται σε «κυνήγι» για να βρουν βασικά αγαθά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η έλλειψη αγαθών στα καταστήματα γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο εμφανής, με τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ να έχουν αδειάσει από ορισμένα προϊόντα.

Ρώσοι πολίτες περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής στα σούπερ μάρκετ στη Μόσχα και στα περίχωρα, δεν υπάρχει αλάτι, ζάχαρη, ζυμαρικά.

Επάρκεια καταγράφεται στο ρύζι. Μια πελάτισσα που βρέθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ είπε ότι «άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό επειδή τρομάζουν από τα άδεια ράφια εν μέσω μιας δυνητικά σοβαρής οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τις κυρώσεις.»

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι είδαν ξαφνικά ένα καρότσι με ζάχαρη και έτρεξαν προς το μέρος του. Επιτέθηκαν σε αυτό το καρότσι, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον επιθετικά. Άρπαζαν όσο το δυνατόν περισσότερο για τον εαυτό τους, χωρίς να αφήνουν ζάχαρη για τους άλλους. Ήθελα να μοιραστώ τη φρίκη του γεγονότος. Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι»

Αυξήσεις προϊόντων που φτάνουν το 400%

Οι αρχές από την άλλη βλέπουν καθημερινά την ανησυχητική κατάσταση να γιγαντώνεται και παροτρύνουν τους πολίτες να μην αγοράζουν με πανικό και να μην αποθηκεύουν τρόφιμα. «Σας βεβαιώνουμε πως οι προμήθειες που έχει η χώρα μας θα αντέξουν» λένε

Πάντως σε πολλές περιοχές της χώρας η ζήτηση για όλα τα ήδη έχει αυξηθεί κατακόρυφα και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 400%. Τα κατά τόπους παραρτήματα του υπουργείου Εμπορίου συνεχίζουν να λένε ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού. Ήδη πολλά καταστήματα βάζουν «κόφτη» στις αγορές και περιορίζουν τις ποσότητες που μπορεί να αγοράσει κάποιος

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μοντέλο ουδετερότητας που πρότεινε η Ρωσία και απέρριψε το Κίεβο