ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγέλλει επίθεση σε καταφύγιο προσφύγων στην Μαριούπολη το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγέλλει επίθεση σε καταφύγιο προσφύγων στην Μαριούπολη το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης προχώρησε στην καταγγελία, κάτι το οποίο διαψεύδει η ρωσική πλευρά.

Σε βομβαρδισμό θεάτρου, όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, το απόγευμα της Τετάρτης, όπως καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά. Παράλληλα, γίνεται λόγος για επίθεση με οβίδες σε αυτοκινητοπομπή με αμάχους.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε στο BBC ότι υπολογίζει πως εκεί βρίσκονταν έως και 1.200 άτομα. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος.

«Το αεροπλάνο έριξε βόμβα σε κτίριο όπου κρύβονταν εκατοντάδες φιλήσυχοι κάτοικοι της Μαριούπολης. Είναι ακόμα αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος αυτής της φρικτής και απάνθρωπης πράξης, γιατί η πόλη συνεχίζει να βομβαρδίζεται. Είναι γνωστό ότι μετά τον βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του Δραματικού Θεάτρου και καταστράφηκε η είσοδος του καταφυγίου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Μαριούπολης.

Όπως επισημαίνεται «ο μόνος στόχος του ρωσικού στρατού είναι η γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Όσος καιρός κι αν περάσει, δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ ούτε για ένα θύμα, ούτε για μια σταγόνα αίματος που χύθηκε. Δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Διαψεύδει η Μόσχα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι στοχοθέτησε ένα θέατρο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι στην πολιορκημένη Μαριούπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ο δήμος της πόλης ανέφερε νωρίτερα ότι το θέατρο που φιλοξενούσε «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από τον βομβαρδισμό. «Το (ρωσικό) αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου υπήρχαν εκατοντάδες άμαχοι. Είναι αδύνατον να ανακοινώσουμε έναν απολογισμό προς το παρόν, επειδή οι βομβαρδισμοί στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζονται» ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο δήμος έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι - Ερντογάν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και drones

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υποβαθμίζει το προσχέδιο συμφωνίας των 15 σημείων το Κρεμλίνο