ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα

Εμανουέλ Μακρόν: Το ΝΑΤΟ ήταν «εγκεφαλικά νεκρό» όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα
Ο Γάλλος Πρόεδρος υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του το 2019, όταν μίλησε για «εγκεφαλικά νεκρή» Βορειοατλαντική Συμμαχία.
AP - Ludovic Marin

Εμανουέλ Μακρόν: Μίλησε για ατάκα  που είχε πει το 2019.

Την Πέμπτη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στην παλαιότερη δήλωση του σχετικά με τη θέση του ΝΑΤΟ και την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων πόλεμος στην Ουκρανία υπήρξε ένα ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν έκανε την δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του προγράμματος για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του το 2019, όταν μίλησε για «εγκεφαλικά νεκρή» Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διήρκησε τέσσερις ώρες, αν έκανε λάθος το 2019 όταν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό», διευκρίνισε ότι έτσι είχαν τα πράγματα όταν έκανε την εν λόγω δήλωση, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας εκείνη την εποχή και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος», σε μία ξεκάθαρη αναφορά στην Ελλάδα.

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ηλεκτροσόκ για τη Συμμαχία», δήλωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Κατέληξε λέγοντας ότι ουδέποτε θεώρησε πως θα έπρεπε να φύγει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Μεγάλο προβάδισμα για τον Εμάνουελ Μακρόν - Παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις