ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών μετά τη ρωσική επιδρομή σε στρατόπεδο του Μικολάιφ

O βομβαρδισμένος στρατώνας στο Μικολάιφ
O βομβαρδισμένος στρατώνας στο Μικολάιφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατώνες στο Mικολάιφ στη νότια Ουκρανία, αφήνοντας δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με αναφορές

Το Mικολάιφ είναι μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία σφυροκοπούν οι Ρώσοι. Δεκάδες άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν την Παρασκευή (18/3) όταν βομβάρδισαν στρατώνα του ουκρανικού στρατού στο Μικολάιβ.

Οι διασώστες εξακολουθούσαν να αναζητούν επιζώντες στους στρατώνες το Σάββατο. Ο χώρος στέγαζε Ουκρανούς στρατιώτες που εκπαιδεύονταν για να υπερασπιστούν την πόλη. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με το BBC News, υπάρχουν φόβοι όμως οτι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αναφορές έδειξαν ότι τουλάχιστον ένας επιζών ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Το στρατόπεδο που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μικολάιφ επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους το πρωί της Παρασκευής. Καμία πληροφορία για απολογισμό θυμάτων δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις ουκρανικές αρχές.

Οι Ρώσοι «πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης του Μικολάι Βιτάλι Κιμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, διευκρινίζοντας ότι αναμένει πληροφορίες για τις ουκρανικές απώλειες.

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν δύο πυραύλους στους στρατώνες, ανέφερε το BBC. Ο ουκρανικός στρατός, ξεκινώντας μια αντεπίθεση, κατάφερε να απωθήσει τους Ρώσους, επιστρέφοντας μια αίσθηση κανονικότητας στην πόλη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

«Το Mικολάιφ έχει βιώσει εβδομάδες έντονων βομβαρδισμών μετά την απώθηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη», ανέφερε ο δημοσιογράφος του BBC, Άντριου Χάρντινγκ. «Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν στη συνέχεια να παρακάμψουν την πόλη προς τα βόρεια, αλλά αποτράπηκαν και πάλι από τους Ουκρανούς».