ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οργή Κιέβου μετά το νέο «όχι» της Δύσης στην απαγόρευση πτήσεων - «Ενθαρρύνετε τη σφαγή»

Oργή στο Κιεβο για τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας
Oργή στο Κιεβο για τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την οργή του Κιέβου προκάλεσαν νέες δηλώσεις από το Βερολίνο ότι το ΝΑΤΟ  δεν πρόκειται να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα

Με τον πόλεμο να συνεχίζεται για 24η ημέρα σήμερα, η Ουκρανία επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημά της για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, κάτι που η Δύση εξακολουθεί να αρνείται.

Νέο λάδι στη φωτιά έριξε η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. «Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία» είπε, προκαλώντας οργή στο Κίεβο και συγκεκριμένα στον Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και είναι σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κάθε τέτοια δήλωση από Ευρωπαίους πολιτικούς ενθαρρύνει τη Ρωσία σε σφαγή στην Ουκρανία. Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ποντολιάκ.

Η δήλωση Ποντολιάκ έρχεται μετά την αναφορά της Μόσχας ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 εκτόξευσε για πρώτη φορά έναν υπερηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal αέρος - εδάφους για να χτυπήσει ένα υπόγειο καταφύγιο όπλων και πυρομαχικών

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν χθες (18/3) τη ζωή τους στο Μικολάιφ από ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά υπάρχουν φόβοι οτι θα ανασυρθούν πολλοί περισσότεροι νεκροί. Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στρατώνες, όπου είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν.