ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αποκλείει την πιθανότητα να στείλει η χώρα του όπλα στην Πολωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αποκλείει την πιθανότητα να στείλει η χώρα του όπλα στην Πολωνία
Η Ελβετία εγκατέλειψε την πρακτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα και υιοθέτησε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
AP - Alex Brandon

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Κασίς αποκλείει την πιθανότητα να στείλει η χώρα του όπλα στην Πολωνία.

Η Ελβετία απέκλεισε κάθε πιθανότητα παράδοσης όπλων στην Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της χώρας Ιγκνάσιο Κασίς. Ο Ιγκνάσιο Κασίς κατά την επίσκεψη του που πραγματοποίησε στη Βαρσοβία τη Δευτέρα έκανε τη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα ο είπε: «Η πρώτη επιθυμία της Πολωνίας αφορούσε την παράδοση όπλων. Όμως αυτό δεν είναι συμβατό με την ουδετερότητά μας. Το εξήγησα με σαφήνεια στον (πρωθυπουργό) Ματέους Μοραβιέτσκι».

«Φυσικά, ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης αναμένει την πλήρη στήριξή μας στις κυρώσεις. Του είπα ότι όχι μόνο τις έχουμε στηρίξει μέχρι τώρα, αλλά πήγαμε και ένα βήμα παραπέρα», πρόσθεσε ο Κασίς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική δημόσια τηλεόραση SRF.

Στη Βαρσοβία, ο Μοραβιέτσκι είπε νωρίτερα ότι: «Η Ελβετία πρέπει να παγώσει τους λογαριασμούς των Ρώσων ολιγαρχών στη χώρα και να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία τους».

Η Ελβετία εγκατέλειψε την πρακτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα και υιοθέτησε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας, για την εισβολή της στην Ουκρανία.