ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαριούπολη - Μάχες σώμα με σώμα μέσα στην πόλη

Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαριούπολη - Μάχες σώμα με σώμα μέσα στην πόλη
Τις πληροφορίες φέρεται να επιβεβαιώνει και αμερικανός αξιωματούχος

Σε αδιέξοδο και ανάμεσα σε πυρά χιλιάδες άμαχοι που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη

Σκληρές μάχες διεξάγονται στη Μαριούπολη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στην πολιορκούμενη πόλη.

Τις πληροφορίες φέρεται να επιβεβαιώνει και αμερικανός αξιωματούχος ενώ σύμφωνα με το CNN η Ρωσία επιτίθεται στην πόλη της Μαριούπολης και από την Αζοφική Θάλασσα χρησιμοποιώντας μια ομάδα περίπου επτά πλοίων.

Ο αξιωματούχος είπε στο CNN ότι μερικά από τα πλοία μπορεί να είναι ναρκαλιευτικό και μερικά πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, αλλά ορισμένα από τα πολεμικά πλοία είναι επιφανείας που συμμετείχαν στην επίθεση στην πολιορκούμενη πόλη τις τελευταίες 24 ώρες.

«Συνεχίζουμε να παρατηρούμε έναν αριθμό ρωσικών δυνάμεων μέσα στην πόλη [της Μαριούπολης]», είπε ακόμα ο αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον μερικοί από αυτούς είναι αυτονομιστικές δυνάμεις που ήρθαν από το Ντονμπάς, και πάλι οι Ουκρανοί παλεύουν πολύ πολύ σκληρά για να μην πέσει η Μαριούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας τοπικός περιφερειάρχης στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη Μαριούπολη και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν αδιάκριτα κατά κατοικημένων περιοχών και ουκρανικών στρατιωτικών στόχων.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε ότι άμαχοι δέχονταν ρωσικά πυρά, πέραν των μαχητών της στρατιωτικής μονάδας του Αζόφ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων καθώς σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη αλλά δεν μπορούν καθώς δεν υπάρχουν ασφαλείς έξοδοι.

Διαβάστε επίσης:

«Τυφλό χτύπημα» με βαλλιστικό βλήμα επιχείρησε η Ουκρανία σε πόλη στο ρωσικό έδαφος (vid)