ΚΟΣΜΟΣ

Nestle: Τέλος για τα brands KitKat και Nesquik στη Ρωσία

Nestle: Τέλος για τα brands KitKat και Nesquik στη Ρωσία
Η ανακοίνωση της Nestle
AP

Ο ελβετικός γίγαντας τροφίμων Nestle αποσύρει τις δημοφιλείς μάρκες του από τη Ρωσία, αλλά θα εξακολουθεί να πουλάει βασικά τρόφιμα.

Η εταιρεία σταμάτησε τις επενδύσεις στη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τώρα έχει αναστείλει τις πωλήσεις εμπορικών σημάτων όπως η KitKat και η Nesquik. «Καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, οι δραστηριότητές μας στη Ρωσία θα επικεντρωθούν στην παροχή βασικών τροφίμων - όχι στο κέρδος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Nestle. «Συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλες τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επέκρινε τη Nestle για τη συνέχιση της δραστηριοποίηση της στη Ρωσία σε μια ομιλία που μεταδόθηκε σε χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, το Σάββατο.

Η εταιρεία μειώνει σταδιακά τη δραστηριότητά της στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει εντελώς. Κατάργησε τις διαφημίσεις και τις επενδύσεις κεφαλαίων και νωρίτερα αυτόν τον μήνα διέκοψε τις αποστολές μη βασικών προϊόντων όπως οι κάψουλες καφέ Nespresso και το νερό San Pellegrino.

Ωστόσο, συνέχισε να πουλά πολλές από τις μάρκες της τονίζοντας ότι: «Έχουμε ευθύνη απέναντι στους περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους μας στη Ρωσία - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ντόπιοι».

Μέχρι στιγμής διεθνείς μάρκες όπως η McDonald's, η εταιρεία καλλυντικών L'Oreal, η εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας H&M και ο τεχνολογικός κολοσσός Apple έχουν αναστείλει ή περιορίσει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από: BBC

Διαβάστε επίσης:

Κλείνουν τα McDonald’s στη Ρωσία - Ουρές για το... ύστατο μπέργκερ