ΚΟΣΜΟΣ

Vogue: Γιορτάζει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο με ένα μοναδικό εξώφυλλο

Vogue 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ
Ο «πλατινένιος» χαιρετισμός της Vogue στη βασίλισσα με δύο εξώφυλλα
Twitter/British Vogue

Με ένα εξώφυλλο σε πλατινένιες αποχρώσεις, η βρετανική Vogue γιορτάζει τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, καθώς ο πατέρας της Γεώργιος ΣΤ’ έφυγε από τη ζωή. Είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Εβδομήντα χρόνια μετά, πλησιάζοντας προς τα 96ά γενέθλιά της, στις 21 Απριλίου, αλλά και προς τους πλατινένιους εορτασμούς του Ιωβηλαίου, η βρετανική Vogue ανατρέχει στη μοναδική σχέση της με τη μονάρχη, χαράσσοντας την πορεία μιας βασιλείας. Ειδικότερα, η βασίλισσα Ελισάβετ πρωταγωνιστεί σε ένα ειδικό εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου, με τίτλο: «Πλατινένια Βασίλισσα: Η Vogue γιορτάζει τα 70 χρόνια της Αυτού Μεγαλειότητας στον θρόνο».

Για τις επτά δεκαετίες της στον θρόνο, το περιοδικό προσφέρει τον δικό του «πλατινένιο» χαιρετισμό με δύο εξώφυλλα. Στο πρώτο, εμφανίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ, το 1957, φορώντας το στέμμα Diamond Diadem, που δημιουργήθηκε, αρχικά, για τον Γεώργιο τον Δ’.

Στο δεύτερο εξώφυλλο εμφανίζεται η ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι, με ένα αντίγραφο του στέμματος, σαν μια σύγχρονη βασίλισσα.

Όπως γράφει ο συντάκτης της Vogue, Robin Muir, στο δοκίμιό του για τη ζωή της βασίλισσας μπροστά στην κάμερα, η ιστορία της βασιλικής οικογένειας και αυτού του περιοδικού ήταν για πάντα συνυφασμένη. Και οι δύο αλλάζουν.

Φαντασμαγορικό πάρτι για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Την ίδια ώρα, σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασιών ενόψει των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου βρίσκεται η Βρετανία. Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε η Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ (σύζυγος του Πρίγκιπα Εδουάρδου του νεότερου γιου της Ελισάβετ) κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της στις ΗΠΑ.

Η «έμπιστη» νύφη της Βασίλισσας, όπως την χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ μίλησε για την υγεία της 95χρονης μονάρχη λέγοντας ότι είναι καλά και πρόσθεσε ότι: «ότι η παρέλαση γενεθλίων της Βασίλισσας με την ονομασία «Trooping the Colour», θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, μια τελετή ευχαριστιών θα γίνει στις 3 Ιουνίου και για τις 4 Ιουνίου, η βασίλισσα θα παρευρεθεί στις ιπποδρομίες στο Epsom Downs».

Και πρόσθεσε: «θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα Platinum Party στο παλάτι το Σάββατο 4 Ιουνίου, όπου το BBC θα διοργανώσει μια ειδική ζωντανή συναυλία με τη συμμετοχή μερικών από τα μεγαλύτερα αστέρια του θεάματος για να γιορτάσουν τις πιο σημαντικές στιγμές της Βασίλισσας».

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σπάνια εμφάνιση μετά τη νόσηση από κορονοϊό - Η βόλτα με την Jaguar