ΚΟΣΜΟΣ

Μαριούπολη: Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας για εκκένωση αμάχων

Μαριούπολη: Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας για εκκένωση αμάχων
Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας για εκκένωση αμάχων
AP Photo/Mstyslav Chernov

Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας για εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη προανήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν

Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας – Τουρκίας – Γαλλίας για εκκένωση αμάχων για όλους όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη προανήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν.

O Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε πως το σχέδιό του για την οργάνωση της εκκένωσης της Μαριούπολης συζητήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και έγινε σε συνεργασία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η δική μας ομάδα συντονίζει» δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση» η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες». Μέχρι στιγμής, όπως είπε, σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να έχει επιπλέον συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα «στις επόμενες ώρες» σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και οποιαδήποτε σχέδια να βοηθηθούν οι άνθρωποι να φύγουν από την Μαριούπολη.

Το νοτιοανατολικό λιμάνι της Μαριούπολης, μια πόλη 400.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, σφυροκοπείται αδιάκοπα από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι με μικρή πρόσβαση σε τρόφιμα, ρεύμα ή θερμότητα, ενώ η πόλη γύρω τους έχει μετατραπεί σε ερείπια.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής - Τι αποφάσισαν οι «27»