ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεργείο του Sky News δέχτηκε ρωσικά πυρά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεργείο του Sky News δέχτηκε ρωσικά πυρά
Το συνεργείο προσπάθησε να διασχίσει γέφυρα που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες στην Ουκρανία.
AP - Felipe Dana

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεργείο και δημοσιογράφοι δέχθηκαν πυρά στην πόλη Τσερνίχιβ .

Σφοδρή επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μέλη του βρετανικού τηλεοπτικού συνεργείου Sky News στην πόλη Τσερνίχιβ της Ουκρανίας. Το συνεργείο και οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν γέφυρα που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες στην Ουκρανία.

Η ειδική ανταποκρίτρια Άλεξ Κρόφορντ και η ομάδα της φαίνονται να προσπαθούν να καλυφθούν μέσα σε κραυγές και τον ήχο των διαπεραστικών βροντών που προκαλούνταν από τους βομβαρδισμούς, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Desna.

«Σταματήστε, είμαστε απλά δημοσιογράφοι!», ακούγεται στο βίντεο να φωνάζουν άτομα από το ειδησεογραφικό συνεργείο, τη στιγμή που σφαίρες έπεφταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν. Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερα με την Κρόφορντ να προσπαθεί να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ της για την αιφνιδιαστική επίθεση, την ώρα που μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου πέφτουν κάτω.

Οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί ειδησεογραφικά συνεργεία είναι αρκετές. Πριν από λίγες εβδομάδες ο ανταποκριτής του Sky News, Στούαρτ Ράμσεϊ και ο εικονολήπτης Ρίτσι Μόκλερ δέχθηκαν επίθεση στο Μπερντιάνσκ, στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, περίπου 50 μίλια από το στρατηγικά σημαντικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Διαβάστε επίσης:

9 Ελληνίδες δημοσιογράφοι καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποκάλυψαν τι τους λείπει

Ουκρανία: Τρεις νεκροί δημοσιογράφοι ανταποκριτές και 30 τραυματίες από την έναρξη του πολέμου

Πόλεμος Ουκρανία - Brent Renaud: Ποιος ήταν ο βραβευμένος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Κίεβο: Τραυματίστηκε Βρετανός δημοσιογράφος του Fox News