ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2022: Γιατί ο Γουίλ Σμιθ προετοίμαζε το χαστούκι εδώ και 6 χρόνια - Τι ακολούθησε

To χαστούκι του Γουιλ Σμιθ στα Όσκαρ
To χαστούκι του Γουιλ Σμιθ στα Όσκαρ
AP

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής θα μείνει στην ιστορία των Όσκαρ, ως ένα απο τα πλέον πολυσυζητημένα στιγμιότυπα το οποίο έσπευσε να καταδικάσει η Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον παρουσιαστή των Όσκαρ, Κρις Ροκ, επί σκηνής στην τελετή απονομής των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής (27/3), σε ένα ξέσπασμα που φάνηκε αυθόρμητο, δεν αποκλείεται όμως να ήταν στα σκαριά εδώ και έξι χρόνια.

Ο ηθοποιός εθεάθη να βαδίζει στη σκηνή και να χαστουκίζει τον Ροκ Rock, με τον τελευταίο να στέκεται εκεί, φαινομενικά έκπληκτος με αυτό που συνέβη. Το σκηνικό συνέβη μετά απο ένα ατυχές αστείο που προσπάθησε να κάνει ο παρουσιαστής για τη σύζυγο του ηθοποιού Τζείντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει απο αλωπεκία, κάνοντας αναφορά στο φιλμ «G.I. Jane 2».

Στην ταινία του 1997, η πρωταγωνίστρια Nτέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της. Η Πίνκετ Σμιθ έχει δημοσιοποιήσει τις μάχες της με την αλωπεκία, μια πάθηση που προκαλεί τριχόπτωση. Το 2018 είχε ανεβάσει ένα βίντεο στο Instagram, όπου περιγράφει λεπτομερώς την πάθηση. Αφού ο Ροκ έκανε το άκομψο...αστείο, ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και τον χτύπησε τον Ροκ.

Tο ζεύγος ΣμιθΑ.Ρ

«Ω, ουάου, ο Γουίλ Σμιθ μόλις μόλις με χτύπησε», είπε ο Ροκ κουλουριασμένος, με μια έκφραση σοκ στο πρόσωπό του. Ο Σμιθ εθεάθη τότε να κοιτάζει θυμωμένος πίσω στο κάθισμά του και να φωνάζει στον Ροκ δύο φορές «μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο γ@@@ενο στόμα σου»

Το Insider γράφει ότι το σκηνικό αυτό μπορεί να έχει τις ρίζες του σε ένα περιστατικό του 2016, όταν ο Ροκ είχε επίσης παρουσιάσει τα Όσκαρ και είχε αναφερθεί και πάλι στο ζεύγος των ηθοποιών. Κατά τον εναρκτήριο μονόλογο του στα 88α Όσκαρ, ο κωμικός αστειευόταν τόσο με τον Σμιθ όσο και με τη σύζυγό του, στρέφοντας τα βέλη του και πάλι στην Πίνκετ Σμιθ επειδή μποϊκοτάρει την εκδήλωση λόγω της έλλειψης υποψηφίων Αφροαμερικανών.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή, με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και πολλούς άλλους, αλλά όχι από τον Ροκ. Ο Σμιθ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της στιγμής που ζούσε και της ζωής του ανθρώπου που ενσάρκωσε στην οθόνη — του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα της Σερένα και της Βένους.

«Αλλά τι συνέβη φέτος; Ο κόσμος τρελάθηκε. Ο Σπαικ Λι τρελάθηκε... Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ τρελάθηκε. Ο Γουιλ Σμιθ τρελάθηκε. Όλοι τρελάθηκαν», είπε ο Ροκ κατά τη διάρκεια του μονολόγου του. «Η Τζέιντα είπε ότι δεν θα έρθει, διαμαρτυρόμενη. Δεν είναι σε τηλεοπτική εκπομπή; Το να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Ριάνα — δεν με κάλεσαν»

«Αυτή δεν είναι μια πρόσκληση που θα απέρριπτα», συνέχισε ο Ροκ. «Αλλά καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω την τρέλα της - η Τζέιντα τρελάθηκε που ο σύζυγός της Γουιλ δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion» είπε αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ταινία του Σμιθ το 2015. «Το καταλαβαίνω. Πες την αλήθεια. Το καταλαβαίνω. Δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε. Επίσης δεν είναι δίκαιο που ο Γουίλ πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το "Wild Wild West».

Παρά την...προϊστορία των δύο ανδρών, το σκηνικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και η Ακαδημία έσπευσε να ανακοινώσει οτι δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής.

«Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα»

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή, με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και πολλούς άλλους, αλλά όχι από τον Ροκ. Ο Σμιθ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της στιγμής που ζούσε και της ζωής του ανθρώπου που ενσάρκωσε στην οθόνη — του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα της Σερένα και της Βένους.

«Δεν κλαίω που κέρδισα το βραβείο, δεν κέρδισα το βραβείο για μένα», είπε. «Είναι που μπορώ να ρίξω φως σε όλους τους ανθρώπους που η Τέχνη μιμείται τη ζωή τους, μοιάζω με τον τρελό πατέρα, όπως είπαν για τον κύριο Γουίλιαμς. Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα».

«Καλούμαι στη ζωή μου να αγαπώ τους ανθρώπους και να τους προστατεύω», συνέχισε, «και να είμαι ποτάμι για τους ανθρώπους μου. Ξέρω ότι για να κάνουμε ό,τι κάνουμε [ως ηθοποιοί] πρέπει να ανεχόμαστε την κακομεταχείριση. Πρέπει να αφήνουμε τους ανθρώπους να λένε τρελά πράγματα για μας. Πρέπει να αφήνουμε τους ανθρώπους να μην μας σέβονται. Και πρέπει να χαμογελάμε και να προσποιούμαστε ότι είναι όλα καλά».

Ο Σμιθ κοίταξε τότε στα δεξιά του και είπε «Ευχαριστώ Ντι», στον επίσης βραβευθέντα με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο οποίος καθόταν μπροστά με δάκρυα στα μάτια του. «Ο Ντένζελ μου είπε πριν από λίγα λεπτά, «Στην πιο μεγάλη στιγμή σου, πρόσεχε, γιατί τότε είναι που σε έρχεται ο διάβολος. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τις αδερφές Ουίλιαμς, τη μητέρα του και τη σύζυγό του Τζέιντα.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ επειδή έκανε πλάκα με τη γυναίκα του