ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις «εξαΰλωσαν» το Τάγμα Αζόφ - Κατέρριψαν ελικόπτερο στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις «εξαΰλωσαν» το Τάγμα Αζόφ - Κατέρριψαν ελικόπτερο στη Μαριούπολη
Νεκρή η ηγεσία του Τάγματος Αζόφ στην Μαριούπολη

Επίλογος γράφτηκε στη δράση του Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ελικόπτερο που τους μετέφερε!

Τέλος στη δράση των ναζιστών του Τάγματος του Αζόφ στην Μαριούπολη, καθώς η ηγεσία του προσπάθησε να διαφύγει με ελικόπτερο, το οποίο «εξαϋλώθηκε» από πυραυλικά συστήματα της «αρκούδας».

Σύμφωνα με το «avia-pro» το ελικόπτερο της ουκρανικής Αεροπορίας το οποίο εκτελούσε εκκένωση των διοικητών του Τάγματος Αζόφ χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο κοντά στις ακτές της Μαριούπολης.

Το ελικόπτερο πήρε φωτιά και έπεσε στην Αζοφική Θάλασσα και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν επιβίωσε κανείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το ελικόπτερο τύπου Mi-8 των Ουκρανών, εκτελούσε επιχείρηση διαφυγής των αξιωματικών του Αζοφ ωστόσο, όταν πλησίασε τη Μαριούπολη, το ελικόπτερο εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ουκρανική πλευρά δεν έχει ακόμη σχολιάσει την καταστροφή του ελικοπτέρου της πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

Πόρτα - πόρτα ψάχνουν οι Ρώσοι το Τάγμα του Αζόφ που είναι... άφαντο!

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι Ρώσοι στρατιώτες αναζητούν τους νεοναζί του Τάγματος του Αζόφ, οι οποίοι είναι... άφαντοι!

Τις τελευταίες ώρες περίπου 1.500 νεοναζί προσπαθούν ακόμα να διαφύγουν από την Μαριούπολη, την οποία υποτίθεται πως θα προστάτευαν, με τους Ρώσους να συνεχίζουν την αναζήτησή τους.

«Για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητη αυτή η τακτική, που μου αναφέρατε. Όταν λες ότι είσαι στρατιώτης, οφείλεις να πολεμάς με υψηλά ιδανικά και όχι με τον τρόπο τον απάνθρωπο που μου είπατε. Δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημενος και να το να φέρεσαι στον άμαχο πληθυσμό έτσι δεν είναι δική μου τακτική», είπε αναφορικά με τις τακτικές που χρησιμοποιεί το τάγμα, να βάζει μπροστά άμαχους, ο Αλεξέι Σμικόφ, που ήταν μέλος αλλά παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι στρατιώτες στην Μαριούπολη ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους υπόλοιπους νεοναζί του Αζόφ που μεταμφιέζονται σε πολίτες για να κρυφτούν και να διαφύγουν από κάποιο ανθρωπιστικό διάδρομο.

«Μοιράζουμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Έχει πολύ κόσμο. Σε κάθε είσοδο των πολύ κατοικιών είναι συγκεντρωμένοι περίπου 200 άνθρωποι, ενώ εμείς φέραμε μόνο 300 σετ. Θα προσπαθήσουμε να επιλύουμε το πρόβλημα για να φτάσει για όλους», αναφέρει ένας στρατιώτης σε video που αναρτήθηκε στο Twitter.