ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: «Πόλεμος πληροφοριών» οι αναφορές περί δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ
ΑΡ

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις αναφορές για δηλητηρίαση του  Αμπράμοβιτς ως «μέρος του πολέμου πληροφοριών» που μαίνεται με τη Δύση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την Τρίτη αναφορές ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων, εμφάνισε συμπτώματα που συνάδουν με δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια ενός άτυπου γύρου συνομιλιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποκαλώντας τις αναφορές «μέρος του πολέμου πληροφοριών».

«Αυτό είναι μέρος του πανικού των πληροφοριών, μέρος του σαμποτάζ πληροφοριών, του πολέμου πληροφοριών. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθινές…είναι απαραίτητο να φιλτράρετε έντονα τη ροή των πληροφοριών» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ κατά την καθημερινή του επικοινωνία με τους δημοσιογράφους.

Επιβεβαίωσε οτι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος λαμβάνει μέρος στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη που ξεκίνησαν σήμερα, διευκρίνισε ωστόσο ότ ήταν επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας. Ο Αμπράμοβιτς συμμετέχει στη διασφάλιση ορισμένων επαφών μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς, τόνισε.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν επιβεβαιώνουν ότι ο υπό κυρώσεις ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται όντως στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων που γίνονται μεταξύ άλλων παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Αμπράμοβιτς: Το θρίλερ της δηλητηρίασης του μεγιστάνα - Η «προειδοποίηση» και οι θεωρίες συνωμοσίας