ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Gazprom λέει ότι οι εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συνεχίζονται

H Gazprom συνεχίζει κανονικά τις εξαγωγές στην Ευρώπη
H Gazprom συνεχίζει κανονικά τις εξαγωγές στην Ευρώπη
ΑΡ

O ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

O ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ. κυβικά μέτρα για την 1η Απριλίου από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα μία ημέρα νωρίτερα.

Xθες (31/3) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της ρωσικής Gazprom στην Γερμανία, μετά απο υποψίες για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού με στόχο την αύξηση των τιμών, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Η Επιτροπή δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή της ότι προχώρησε σε επιθεωρήσεις, σε συνεργασία με την γερμανική αρχή ανταγωνισμού, «στα γραφεία πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου στην Γερμανία».

Δύο ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωσαν στο AFP ότι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Gazprom και της θυγατρικής της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Wingas, όπως είχε αρχικά αποκαλύψει το Bloomberg.

Η εισβολή στην Ουκρανία ανέδειξε την ακραία εξάρτησή της ΕΕ από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, που αντιπροσωπεύει το 40% της κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Έφοδος στελεχών της Κομισιόν στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία