ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Σαφάρι» για τη διάσωση και την καταγραφή των ρινόκερων

Εκστρατεία για την καταγραφή και τη διάσωση των ρινόκερων στην Ινδία
Εκστρατεία για την καταγραφή και τη διάσωση των ρινόκερων στην Ινδία
ΑΡ

Εκστρατεία για την απογραφή και την διάσωση των ρινόκερων απο τη λαθροθηρία, οργάνωσαν οι αρχές στην Ινδία

Σχεδόν 400 άντρες χρησιμοποιώντας 50 εξημερωμένους ελέφαντες και drones σάρωσαν μία περιοχή 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο πάρκο Καζιράνγκα στη βορειοανατολική περιοχή Ασάμ της Ινδίας.

Στόχος τους να καταγράψουν τον πληθυσμό των ρινόκερων που όπως διαπίστωσαν αυξήθηκε περισσότερο από 12%, εξουδετερώνοντας τη σοβαρή απειλήαπό τις συμμορίες λαθροθηρίας και τις πλημμύρες των μουσώνων.

Αυτές οι επιτυχημένες προσπάθειες διατήρησης συνέβαλαν στην αύξηση του πληθυσμού των ρινόκερων του πάρκου κατά 200 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έδειξαν τα στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές του πάρκου αυτή την εβδομάδα.

«Από την τελευταία καταμέτρηση το 2018, ο αριθμός των σπάνιων ρινόκερων στο πάρκο μας έχει αυξηθεί κατά 200. Ο συνολικός αριθμός αυτού του είδους στο πάρκο Καζιράγκα ανέρχεται πλέον σε 2.613», δήλωσε η Διευθύντρια του πάρκου Jatindra Sarma. «Η λαθροθηρία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Μόνο ένας ρινόκερος έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος», λένε οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή.