ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι «προεκλογικές» αγκαλιές της Μπριζίτ στον Εμανουέλ Μακρόν (pics)

Το τρυφερό στιγμιότυπο του ζεύγους Μακρόν
Το τρυφερό στιγμιότυπο του ζεύγους Μακρόν
Ιnstagram

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν είναι στο πλευρό του σε όλες τις σημαντικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών

Στις 10 Απριλίου ανοίγουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και τα επιτελεία των 12 συνολικά υποψηφίων έχουν «πάρει φωτιά». Ο Εμανουέλ Μακρόν που ευελπιστεί να ανανεώσει τη θητεία του στο μέγαρο των Ηλυσίων, έχει στο πλευρό του την πρώτη κυρία και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το προεδρικό ζεύγος σε τρυφερά στιγμιότυπα.

Το σαββατοκύριακο, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Παρίσι, σε μια προεκλογική συγκέντρωση που θύμιζε... συναυλία ροκ σταρ, όπως έγραψε ο τοπικός Τύπος. Η είσοδος του Γάλλου προέδρου στην La Défense Arena της γαλλικής πρωτεύουσας, έναν πελώριο χώρο που φιλοξενεί συνήθως σημαντικούς αγώνες και συναυλίες, συνοδευόταν από πυροτεχνήματα και άφθονες επευφημίες.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν φυσικά η Μπριζίτ Μακρόν, που μάλιστα απαθανατίστηκε σε ιδιαίτερα τρυφερά στιγμιότυπο με τον σύζυγό της από την επίσημη φωτογράφο του, Soazig de la Moissonnière που έκανε και τις σχετικές αναρτήσεις στο λογαριασμό της στο Instagram.

Σε μία απο τις φωτογραφίες ο Μακρόν έχει στην αγκαλιά του τη σύζυγό του Μπριζιτ που κάθεται στα γόνατά του στα αποδυτήρια του σταδίου, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ο Γάλλος πρόεδρος κάθεται σε έναν πάγκο για βάρη με την πρώτη κυρία να βρίσκεται δίπλα του.

Ο Μακρόν ανεβαίνει στο βήμαΙnstagram

Στην ομιλία του ο Μακρόν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κατά του εξτρεμισμού και έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας για να δείξει πώς ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να «πυροδοτήσει» αλυσιδωτές συνέπειες. «Δείτε τι συνέβη με το Brexit, και τόσες άλλες εκλογικές αναμετρήσεις: πράγματα που έδειχναν αδύνατα τελικά συνέβησαν. Τίποτε δεν είναι αδύνατο», είπε μεταξύ άλλων ο Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Oι «μονομάχοι» των Ηλυσίων στο Infographic του Newsbomb.gr