ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο «ξυπόλητος σουλτάνος» κάνει επικοινωνιακά τρικ την ώρα που η οικονομία βυθίζεται

Ο Ερντογάν δειπνεί με οικογένεια
Ο Ερντογάν δειπνεί με οικογένεια

Επιχείρηση γοητείας εγκαινίασε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να δείξει οτι είναι κοντά στο λαό που υποφέρει απο τις διαρκείς ανατιμήσεις και τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το σπίτι μιας οικογένειας και δείπνησε μαζί τους, στο πλαίσιο μίας καλά συντονισμένης επικοινωνιακής προσπάθειας, την ώρα που η οικονομία βυθίζεται και τα ποσοστά δημοτικότητάς του καταγράφουν σημαντική πτώση.


Ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον λαό και έτσι αποφάσισε να πάει για δείπνο μαζί με την σύζυγό του, Εμινέ, με τις φωτογραφίες απο τη «χαλαρή» επίσκεψη να κάνουν το γύρο των τουρκικών μέσων.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν ήταν καλεσμένοι του Eρσίν Κιλιτσασλάν και της οικογένειάς του, που ζούν στην περιοχή Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια της τρίτης νηστείας του Ραμαζανιού, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Το ζεύγος επισκέφθηκε την οικογένεια με τα 3 παιδιά και συνομίλησε με τους ανθρώπους στο σπίτι πριν από το γεύμα. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα, σε μία σκηνή που δεν πέρασε απαρατήρητη, έβγαλε τα παπούτσια του για να μπει στο σπίτι, ενώ η σύζυγός του φόρεσε παντόφλες.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρώτη Κυρία της Τουρκίας ευχαρίστησε την οικογένεια για το γρήγορο δείπνο της και είπε: «Σήμερα ήμασταν καλεσμένοι στο νηστίσιμο δείπνο της οικογένειας Kιλιτσασλάν στην Κωνσταντινούπολη.

Συζητήσαμε με τα όμορφα κορίτσια τους στο σπίτι, Serra, Kübra και Yüsra. Η σχολική τους επιτυχία είναι αξιέπαινη. Για την ειλικρινή φιλοξενία, ευχαριστούμε. Οι ευλογίες του #Ραμαζανιού να μην λείπουν από τα τραπέζια σας...» είπε μεταξύ άλλων η Εμινέ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε το φράγμα του 60%, φθάνοντας σε υψηλό ρεκόρ 20ετίας με 61,14% τον Μάρτιο. Το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 54,4%.

Τη στιγμή που η τουρκική οικονομία καταβαραθρώνεται και οι Τούρκοι στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, ο Ερντογάν, υπόσχεται «καλύτερες ημέρες» μετά το 2023, τη χρονιά δηλαδή των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Ερντογάν μετέτρεψε τον πόλεμο σε ανατολίτικο παζάρι - Οι στόχοι και τα συμφέροντα της Άγκυρας