ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Πεσκόφ: Δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι
Ερωτηθείς από τον Γάλλο δημοσιογράφο αν η Μόσχα επιθυμεί να πέσει η ακόμα και να σκοτωθεί ο Ζελένσκι απάντησε αρνητικά

Συνέντευξη  του εκπροσώπου του Κρεμλίνου σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό

Δεν απέκλεισε συνάντηση Πούτιν-Ζελενσκι ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό

Ειδικότερα ο Πεσκόφ αναφερόμενος στις τελευταίες τραγικές εικόνες από την Μαριούπολη και την Μπούτσα αρνήθηκε οποιαδήποτε ρωσική ευθύνη και έκανε λόγο για σκηνοθεσίες των Ουκρανών. Δήλωσε εκ παραλλήλου ότι Ουκρανοί εθνικιστές χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως προπέτασμα και ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους.

Ο Πεσκόφ έκανε επίσης λόγο για ρωσική στρατιωτική υπεροχή και κληθείς να σχολιάσει πως θα αντιδράσει η Μόσχα αν γίνει αποδεκτή η πρόταση της Πολωνίας να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα στο έδαφος της άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στην περίπτωση αυτή και η Ρωσία θα εγκαταστήσει πυρηνικά στα δυτικά σύνορά της.

Από την άλλη ο Πεσκόφ θέλησε να εμφανιστεί σχετικά εποικοδομητικός χαιρετίζοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να διαβουλεύεται τακτικά με τον πρόεδρο Πούτιν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στο εγγύς μέλλον του Πούτιν με τον Ζελένσκι.

Ερωτηθείς από τον Γάλλο δημοσιογράφο αν η Μόσχα επιθυμεί να πέσει η ακόμα και να σκοτωθεί ο Ζελένσκι απάντησε αρνητικά. Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς Πούτιν περί ναρκομανούς δήλωσε πως δεν ξέρει τι πίνει και τι καπνίζει ο Ζελένσκι, τόνισε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ως προς το τι θα πράξει η Ρωσία αν η Ευρώπη επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό αέριο απάντησε ότι θα αναζητήσει άλλες χώρες - αγοραστές, χωρίς να πει ποιές.