ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται σημαντικές απώλειες στρατευμάτων - «Είναι μια τραγωδία»

Πόλεμος Ουκρανία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται σημαντικές απώλειες στρατευμάτων - «Είναι μια τραγωδία»
ASSOCIATED PRESS

Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο πλήρης αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός.

Η Μόσχα παραδέχθηκε ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από το Sky News εάν ο πόλεμος ήταν «ταπείνωση», δεδομένου ότι η Ρωσία είχε υποχωρήσει από την πρωτεύουσα, έχασε χιλιάδες ανδρών από τα στρατεύματα και ότι ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν ακόμα στην εξουσία.

Είπε ότι αυτή ήταν μία «λάθος κατανόηση» του τι συνέβαινε.

Ερωτηθείς όμως ξανά εάν η Ρωσία έχει χάσει χιλιάδες στρατεύματα, είπε: «Ναι, έχουμε σημαντικές απώλειες στρατευμάτων και είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η απόσυρση από την περιοχή του Κιέβου και τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ ήταν μια «πράξη καλής θέλησης» για «άρση της έντασης» κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε τους λόγους της Ρωσίας για αυτό που αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», λέγοντας ότι η Ουκρανία είχε γίνει «αντιρωσική» και η Ρωσία ήταν «πραγματικά νευρική», καθώς το ΝΑΤΟ είχε «αρχίσει να κινείται προς τα όριά μας».

Η Ρωσία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο πλήρης αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε μεταξύ 7.000 και 15.000. Παρόμοιες εκτιμήσεις υπάρχουν στις ΗΠΑ.