ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ
AP

Ο Γουίλ Σμιθ δεν μπορεί να παρευρεθεί στα Βραβεία Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια, λόγω του χαστουκιού στον κωμικό Κρις Ροκ στη σκηνή κατά τη φετινή τελετή, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή βαριάς ποινής στον διάσημο ηθοποιό Γουίλ Σμιθ για το χαστούκι στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στον ηθοποιό την είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωση της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της τελετής των Όσκαρ, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Στην επιστολή της Ακαδημίας υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων: «Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για όλους στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο, ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κ. Σμιθ στη σκηνή».

«Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα», ανέφερε στη συνέχεια η επιστολή. «Γι' αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς, να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και αποδειχθήκαμε απροετοίμαστοι για κάτι πρωτόγνωρο».

Ο 52χρονος Αμερικανός ηθοποιός είχε χαστουκίσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ επί σκηνής, στη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, αντιδρώντας σε προσβλητικά σχόλια που έκανε ο Ροκ για τη σύζυγό του.