ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που άνοιξε πυρ στο μετρό

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που άνοιξε πυρ στο μετρό
Συνελήφθη 62χρονος για την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη: Πρόκειται για τον 62χρονο Frank James, ο οποίος τραυμάτισε συνολικά 29 άτομα.

Στη σύλληψη του 62χρονου Frank James ως ένοχου για το αιματοκύλισμα στο μετρό της Νέας Υόρκης προχώρησε η Αστυνομία της αμερικανικής πόλης.

Ο James είχε προσαχθεί ως ύποπτος νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, ωστόσο σύντομα οι Αρχές μετέτρεψαν την προσαγωγή σε σύλληψη.

Ο James άνοιξε πυρ σε κατάμεστο βαγόνι σε ώρα αιχμής, τραυματίζοντας συνολικά 29 ανθρώπους, εκ των οποίων τον ένα σοβαρά, προτού τραπεί σε φυγή.

Τα κίνητρα του δράση παραμένουν άγνωστα, όπως ανακοίνωσε η αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης,Keechant Sewell, ενώ πριν εξαπολύσει την επίθεσή του, ο James είχε ρίξει δυο συσκευές καπνού, προκαλώντας πανικό, όπως ανέφερε η αρχηγός

Αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

«Κύριε Δήμαρχε, είμαι θύμα του προγράμματος ψυχικής υγείας σου. Είμαι 62 ετών γεμάτος μίσος, θυμό και πίκρα» έλεγε ο James ζητώντας, σε άλλο βίντεο, απαντήσεις για το τι έκανε ο δήμος της Νέας Υόρκης για τους άστεγους.

Ο 62χρονος υποστήριζε, επίσης, ότι έχει διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια κατηγορώντας δομές ότι ασκούσαν βία σε βάρος του: «Όχι φυσική βία αλλά αυτού του είδους τη βία που βιώνει ένα παιδί στο σχολείο και η οποία το κάνει να πάρει ένα όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί».

Στα μηνύματά του ο 62χρονος είχε αναφερθεί μέχρι και στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι είναι μια απόδειξη ότι οι μαύροι αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση στην κοινωνία.

Η εκτίμηση των αστυνομικών εξ αρχής ήταν ότι ο Τζέιμς ζούσε στο βανάκι το οποίο τον συνδέει με την επίθεση στο Μετρό καθώς μέσα σε αυτό βρέθηκαν ρούχα και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής του 62χρονου.