ΚΟΣΜΟΣ

Ο Άσαντ θα φύγει «νεκρός ή ζωντανός»

Ο Άσαντ θα φύγει «νεκρός ή ζωντανός»

«Νεκρός ή ζωντανός» θα φύγει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ο Τυνήσιος ομόλογός του, Μονσέφ Μαρζούκι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην παναραβική εφημερίδα «Αλ-Χαγιάτ».

Ο πρόεδρος της Τυνησίας είπε επίσης ότι το καθεστώς της Δαμασκού έχει τελειώσει.

«Κατά την άποψή μου, ο άνθρωπος αυτός (ο Άσαντ) δεν είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις» και «οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι έχει τελειώσει», τόνισε ο Τυνήσιος πρόεδρος, ο οποίος συνέστησε στη Μόσχα, το Πεκίνο και την Τεχεράνη «να τον πείσουν να παραιτηθεί».

«Θα φύγεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα φύγεις νεκρός ή ζωντανός. Είναι καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου να φύγετε ζωντανοί», υπογραμμίζει ο Μαρζούκι απευθυνόμενος στον Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Μαρζούκι, το σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία Κόφι Ανάν «δεν θα επιτύχει» γιατί οι 300 παρατηρητές, που το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να στείλει, θα είναι «πολύ ανεπαρκείς» για την επίβλεψη της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός, η οποία παραβιάζεται συνεχώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ, στις 12 Απριλίου.