ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη χυδαιότητα Σοϊλού για την Αγιά Σοφιά - «Ήταν μόνο η αρχή»

Απίστευτη χυδαιότητα Σοϊλού για την Αγιά Σοφιά - «Ήταν μόνο η αρχή»
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού
AP IMAGES

Σε ένα ρεσιτάλ άκρατης προκλητικότητας, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τόνισε πως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ήταν μόνο η αρχή...

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σχολίασε πως η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ήταν μόνο η αρχή, ζητώντας παράλληλα το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της Άγκυρας!

«Επειδή είπαν δεν μπορείτε να το κάνετε, ανοίξαμε ξανά τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου επισημαίνοντας ότι ανήκει στην Τουρκία.

«Ας ασχοληθούν οι ΗΠΑ μαζί μας, όπως και η Ευρώπη. Κάναμε ένα τέτοιο βήμα χωρίς να φοβηθούμε κανέναν στον κόσμο που δείξαμε την ισχύ μας και είπαμε αν υπάρχει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε είμαστε οι ιδιοκτήτες του», τόνισε.