ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια

Εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Καλιφόρνια, έπειτα τον εντοπισμό κρούσματος της νόσου τρελών αγελάδων.

Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, το οποίο ανακοίνωσε το πρωί την είδηση διαβεβαιώνει τους καταναλωτές για τα ασφαλή, υγιή βοοειδή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο «πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα στη χώρα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ESB) όπου ανιχνεύτηκε σε μια γαλακτοφόρα αγελάδα στην κεντρική Καλιφόρνια»

Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν πως το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος.

«Ουδέποτε η αγελάδα δεν παρουσίασε κίνδυνο για τη διατροφική αλυσίδα ή τη δημόσια υγεία. «Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα», υπογραμμίζει το υπουργείο. «Οι μηχανισμοί μας για την πρόληψη της νόσου έχουν τεθεί σε λειτουργία».

Το Μεξικό συνεχίζει τις εισαγωγές βόειου

Το υπουργείο Γεωργίας του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να διακόψει τις εισαγωγές βοοειδών από τις ΗΠΑ, ενώ θα διατηρήσει το ίδιο επίπεδο ελέγχων στις εισαγωγές κατά μήκος των συνόρων.

Οι ΗΠΑ συνήθως εξάγουν περισσότερο βόειο κρέας στο Μεξικό από οποιαδήποτε άλλη χώρα, στέλνοντας 227 εκατομμύρια κιλά το 2010 αξίας περίπου 670 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Η Σεούλ εξετάζει να τεθούν σε καραντίνα

Την ίδια ώρα στη Νότια Κορέα αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τεθεί σε καραντίνα το εισαγόμενο αμερικανικό βοδινό κρέας, μια ενέργεια που ενδεχομένως οδηγήσει στη διακοπή των εισαγωγών.

Η χώρα δεν προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση του αμερικανικού βόειου κρέατος, παρότι οι κορεάτες κρεατέμποροι στρέφονται προς την αναστολή των πωλήσεων, τόνισαν οι αξιωματούχοι.