ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Η πρώτη αντίδραση του Τζεφ Μπέζος - «Τώρα θα είναι υπό την επιρροή της Κίνας;»

Twitter: Η πρώτη αντίδραση του Τζεφ Μπέζος - «Τώρα θα είναι υπό την επιρροή της Κίνας;»
Ο Τζεφ Μπέζος
AP IMAGES

Ο «Mr.Amazon» όχι μόνο δεν είδε με... καλό μάτι την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ αλλά εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νοτιοαφρικανού κροίσου.

Το Twitter εδώ και λίγες ώρες έχει αλλάξει σελίδα και είναι πλέον υπό την κατοχή του Έλον Μασκ, κάτι που δεν είδε διόλου θετικά ο Τζεφ Μπέζος.

«Η κινεζική κυβέρνηση επωφελήθηκε από την εξαγορά;» ρωτά με νόημα ο Μπέζος μέσα από το Twiiter, καθώς οι μπαταριές των Tesla, της ναυαρχίδας του Μασκ, κατασκευάζονται στην Κίνα, όπως και πάρα πολλά εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter έχει απαγορευτεί στην Κίνα, ωστόσο, ελλοχεύει τώρα ο κίνδυνος ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην πλοήγηση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο Μπέζος σε άλλο «τιτίβισμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση στα δημοσιεύματα πήρε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, διαψεύδοντας κάθε υπόνοια πως το Πεκίνο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Tesla ως μοχλό ελέγχου του Twitter...