ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Ρωσία: Η Μόσχα αντάλλαξε Aμερικανό πεζοναύτη με Ρώσο φυλακισμένο

ΗΠΑ – Ρωσία: Ανταλλαγή κρατουμένων –  Η Μόσχα αντάλλαξε αμερικανό πεζοναύτη με Ρώσο φυλακισμένο
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αντάλλαξε τον πρώην αμερικανό πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ με έναν ρώσο κρατούμενο στις αμερικανικές φυλακές.
AP - Alexander Zemlianichenko

Ρωσία-ΗΠΑ: Η ανταλλαγή των κρατουμένων έγινε σήμερα και υπήρξε αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας διαπραγματεύσεων.

Τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν κρατουμένους έπειτα από μία μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αντάλλαξε τον αμερικανό πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ, που κρατούνταν στις ρωσικές φυλακές, με τον ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο, ο οποίος εξέτιε ποινή 20ετούς κάθειρξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε: «Η ανταλλαγή των κρατουμένων έγινε σήμερα και υπήρξε αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας διαπραγματεύσεων».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε σήμερα την απελευθέρωση του Αμερικανού Τρέβορ Ριντ που κρατείτο στην Ρωσία από το 2019 όταν είχε συλληφθεί.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε:«Ο Τρέβορ, ένας πρώην αμερικανός πεζοναύτης, που ήταν φυλακισμένος στην Ρωσία είναι ελεύθερος».

Διαβάστε επίσης:

Όσλο: Η Ρωσία απελαύνει 3 Νορβηγούς διπλωμάτες

Ρωσία: Η χώρα αποσύρθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού πριν από το σχετικό ψήφισμα