ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ υπόσχεται να σώσει την Ελλάδα

Ο Ολάντ υπόσχεται να σώσει την Ελλάδα

Ο υποψήφιος με το κόμμα των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε πως τα μέτρα λιτότητας, που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα δε βοηθούν τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο.

Ο γάλλος ηγέτης υποσχέθηκε να υλοποιήσει μεγαλόπνοα σχέδια, που θα οδηγήσουν τη χώρα μας στην πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κλήθηκε να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις δημοσιογράφων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε πως δεν μπορεί να λάβει θέση για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, ωστόσο αν εκλεγεί θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό από τα βάρη.

«Η πρότασή μου ξανά είναι η ανάπτυξη. Η χώρα σήμερα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν την κατάσταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος που απαιτεί η Διεθνής Κοινότητα, αλλά και η Ευρώπη. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Μετά τις 6 Μαΐου, ελπίζω πως θα ασχοληθώ και με αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο γάλλος Σοσιαλιστής.

Σε ό, τι αφορά στην έκδοση ευρωομολόγου, ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της έκδοσής του και υπογράμμισε ότι αυτά μπορούν να παίξουν έναν διπλό ρόλο:

Αφενός της αποπληρωμής των χρεών και αφετέρου της προώθησης των έργων, που θα εγγυώνται την ανάπτυξη. Ο ίδιος διευκρινίσε ότι προτιμά τη δεύτερη επιλογή για την Ευρώπη.

Μέσω ενός «μνημονίου» υπέρ της ανάπτυξης της Ε.Ε. δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί θα αποστείλει, την επόμενη κιόλας ημέρα, επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες με τέσσερις προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Journal du Dimanche σχετικά με τον «χρυσό κανόνα» στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα που επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρώπη, ο κ. Ολάντ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή στο Σύνταγμα της Γαλλίας.

Σχετικά με αυτήν την πρόταση, είπε, εφόσον εκλεγεί θα θέσει στην κρίση του Κοινοβουλίου ένα σχέδιο νόμου ώστε να προβλέπεται η διαχείριση των δημοσίων εσόδων με σκοπό τον υποσκελισμό του προϋπολογισμού μέχρι το 2017.