ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα: «Να μας παίρνετε στα σοβαρά όταν μιλάμε για αντίποινα σε χώρες της Δύσης»

Ζαχάροβα: «Να μας παίρνετε στα σοβαρά όταν μιλάμε για αντίποινα σε χώρες της Δύσης»

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ότι παραδίδει πληροφορίες για τις θέσεις των ρωσικών και των φιλορωσικών δυνάμεων στις δυτικές και στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ κάλεσε τη Δύση να παίρνει στα σοβαρά τις απειλές της Μόσχας για αντίποινα

Την κατηγορία αυτή διατύπωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων χωρίς ωστόσο να την υποστηρίξει με αποδεικτικά στοιχεία.

Οπως είπε η Ζαχάροβα, οι ερευνητές από την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, την οποία υποστηρίζει η Ρωσία, θα προσκομίσουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία.

Ο ΟΑΣΕ διαθέτει μια ομάδα παρατηρητών στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι υποστηριζόμενοι από την Μόσχα αυτονομιστές μάχονται κατά του ουκρανικού στρατού από το 2014.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης πως οι δυτικές χώρες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όταν η Μόσχα λέει ότι θα απαντήσει για τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, ενώ για τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία είπε πως κάποιοι προσπαθούν να σύρουν σε πόλεμο την περιοχή.

«Οι δυτικές χώρες καλούν ανοιχτά την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Στην Ουκρανία ο Γκουτέρες: «Παράλογος ένας πόλεμος τον 21ο αιώνα»