ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Αλαμπάμα: Κρατούμενος δραπέτευσε μαζί με τη φρουρό του

Επικίνδυνος κρατούμενος δραπέτευσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ
Επικίνδυνος κρατούμενος δραπέτευσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

Η αστυνομία των ΗΠΑ αναζητά έναν δραπέτη κρατούμενο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο και έναν φρουρό που εξαφανίστηκε μαζί του.

Ο κρατούμενος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ εθεάθησαν για τελευταία φορά το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Λόντερντεϊλ στην Αλαμπάμα.

Η κυρία Γουάιτ είπε ότι τον πήγαινε για εκτίμηση απο ψυχολόγο, αλλά οι Αρχές αργότερα συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε προγραμματιστεί. Οι αξιωματούχοι διερευνούν αν η κυρία Γουάιτ βοήθησε τον κρατούμενο να δραπετεύσει ή αν είχε συλληφθεί όμηρος από αυτόν.

Παρά το γεγονός οτι έχουν το ίδιο επώνυμο, το ζευγάρι δεν έχει συγγένεια. Οι αρχές λένε ότι ο Κέισι Γουάιτ θα πρέπει να θεωρείται «οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος», εν μέρει επειδή φέρεται να έχει πλέον πρόσβαση στο όπλο της αξιωματούχου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο σερίφης της κομητείας Λόντερντεϊλ, Ρικ Σίνγκλετον, είπε ότι η κυρία Γουάιτ έφυγε από το κέντρο κράτησης με τον κρατούμενο περίπου στις 09:30 τοπική ώρα, αφού είπε στους συναδέλφους ότι επρόκειτο να τον αφήσει στο δικαστήριο για αξιολόγηση ψυχικής υγείας.

Είπε ότι στη συνέχεια θα λάμβανε κάποια ιατρική φροντίδα γιατί δεν αισθανόταν καλά, πρόσθεσε ο σερίφης Σίνγκλετον. Λίγο μετά τις 11:00 το όχημά της βρέθηκε σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Περίπου στις 15:30 οι αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν ότι ο κρατούμενος δεν είχε επιστραφεί στο κρατητήριο και κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό. Η Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ προσφέρει ανταμοιβή έως και 10.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων.

«Ο Κέισι Γουάιτ πιστεύεται ότι αποτελεί σοβαρή απειλή για τον σωφρονιστικό υπάλληλο και το κοινό», ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατάρχης των ΗΠΑ Μάρτι Κίλι.

«Υποδειγματική υπάλληλος»

Ο σερίφης Σίνγκλετον είπε ότι η κυρία Γουάιτ εργάζεται στο τμήμα για περίπου 25 χρόνια. Είναι βοηθός διευθυντή και μέρος του ρόλου της περιλαμβάνει την οργάνωση της μεταφοράς στο δικαστήριο.

Η απόφασή της να οδηγήσει τον κρατούμενο στο δικαστικό μέγαρο παραβίασε την πολιτική, εξήγησε, καθώς κάποιος κατηγορούμενος για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται απο δύο αξιωματούχους.

«Μπορώ να σας πω ότι κάθε υπάλληλος σε αυτό το γραφείο είναι σοκαρισμένος που λείπει και που συνέβη κάτι τέτοιο». Ο σερίφης Σίνγκλετον είπε ότι η αγνοούμενη είχε ψηφιστεί ως υπάλληλος της χρονιάς πολλές φορές και ήταν «υποδειγματική υπάλληλος».

Είπε ότι χρειάζονται αποδείξεις πριν κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αδικία. «Τον βοήθησε να δραπετεύσει; Αυτό είναι προφανώς μια πιθανότητα. Επομένως, το εξετάζουμε ως μια οπτική γωνία της έρευνας. Την απήγαγε καθ' οδόν προς το δικαστικό μέγαρο; Συνελήφθη παρά τη θέλησή της; Αυτή είναι προφανώς μια άλλη οπτική γωνία που εξετάζουμε».

«Γνωρίζοντας την κρατούμενη, νομίζω ότι κινδυνεύει όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», είπε ο σερίφης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λοντερντέϊλ δημοσίευσε μία φωτογραφία του δραπέτη για να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Ο Γουάιτ, 38 ετών, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία για τη δολοφονια της 58χρονης Κόνι Ρίτζγουεϊ τον Σεπτέμβριο του 2020. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου των ΗΠΑ είπε ότι εκτίει ήδη ποινή για μια σειρά εγκλημάτων το 2015, όπως διάρρηξη, κλοπή οχήματος και καταδίωξη από την αστυνομία.

Είχε ομολογήσει τη δολοφονία και περίμενε να δικαστεί στη φυλακή της κομητείας Λοντερντεϊλ όταν εξαφανίστηκε, πρόσθεσαν οι αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άφησαν την κόρη τους να πεθάνει στον καναπέ - Έπασχε από σύνδρομο εγκλεισμού