ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτικό διαστημόπλοιο εκτόξευσε κρυφά η Ρωσία - Θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ρωσικό διαστημόπλοιο
Πρόκειται για δορυφορικό σύστημα ραντάρ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας
Daily Mail

Σύμφωνα με πληροφορίες η μυστική εκτόξευση έγινε στις 29 Απριλίου από την πόλη Mirny στο Plesetsk Cosmodrom

Στην εκτόξευση ενός στρατιωτικού διαστημόπλοιου προχώρησε η Ρωσία σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η βρετανική Daily Mail. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν δορυφορικό σύστημα ραντάρ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ όπως επισημαίνεται θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μυστική εκτόξευση έγινε στις 29 Απριλίου από την πόλη Mirny στο Plesetsk Cosmodrom, ενώ βίντεο που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο απεικονίζουν τον πύραυλο να φαίνεται στον νυχτερινό ουρανό.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Plesetsk Cosmodrome) στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, το πλήρωμα μάχης των Διαστημικών Δυνάμεων εκτόξευσε επιτυχώς ένα πύραυλο Angara-1.2 με διαστημόπλοιο προς το συμφέρον του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας».

Οι Ρώσοι έδωσαν το όνομα «Kosmos 2555» στο διαστημόπλοιο μετά την επιτυχή εκτόξευση. «Έχει δημιουργηθεί και διατηρηθεί σταθερή επικοινωνία με το διαστημόπλοιο και τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά», έκανε παράλληλα, γνωστό η Ρωσία.

Συνολικά, περισσότερα από 30 επίγεια όργανα μέτρησης και πάνω από 50 πληρώματα μάχης της 15ης Στρατιάς Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού) συμμετείχαν στη διασφάλιση της εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγες μέρες αφότου η Ρωσία αποχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.