ΚΟΣΜΟΣ

Τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να παραγγείλετε σε εστιατόριο

Τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να παραγγείλετε σε εστιατόριο
Και όμως, υπάρχουν ορισμένα πιάτα στα μενού που δεν πρέπει να παραγγείλετε ποτέ
Pixabay

Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο επόμενο γεύμα σας

Όταν βγαίνετε για φαγητό, έχετε αναρωτηθεί ποτέ: Πόσο καιρό βρίσκεται το μπουκάλι κέτσαπ στο τραπέζι; Πόσο φρέσκο ​​είναι το ψωμί στο καλάθι;

Και όμως, υπάρχουν ορισμένα πιάτα στα μενού που δεν πρέπει να παραγγείλετε ποτέ, σύμφωνα με λίστα που έφτιαξαν ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων, διαιτολόγοι και σεφ.

1. Μη παστεριωμένα τυριά

Η παστερίωση γίνεται όταν το γάλα θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην υπάρχουν βακτήρια και να σκοτωθούν επιβλαβείς οργανισμοί. Ωστόσο, ορισμένα μαλακά τυριά όπως το brie, το queso fresco και το camembert δεν είναι παστεριωμένα. Επομένως, διατρέχετε υψηλό κίνδυνο για λιστέρια. Σύμφωνα με το CDC, η λοίμωξη από λιστέρια είναι 50 έως 160 φορές πιο πιθανό να μολύνει τα μη παστεριωμένα τυριά από τα παστεριωμένα τυριά.

2. Κέτσαπ

Ένας πρώην σερβιτόρος, ο Aaron Norris λέει ότι τα γυάλινα μπουκάλια κέτσαπ, είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγετε. Το προσωπικό του εστιατορίου συχνά ξοδεύει ώρες στο τέλος της βάρδιας γεμίζοντας μερικώς άδεια μπουκάλια, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πόσο καιρό είναι το περιεχόμενο μέσα.

3. Μην παραγγέλνετε ποτέ ψάρια τη Δευτέρα

Ο Anthony Bourdain έγραφε στο βιβλίο του Kitchen Confidential ότι το πιάτο με το σπέσιαλ ψάρι της Δευτέρας μπορεί να περιλαμβάνει φιλέτα που είναι τριών ημερών. Ο Bourdain, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της μαγειρικής του σταδιοδρομίας σε κουζίνες της Νέας Υόρκης, είπε στο βιβλίο ότι επειδή οι περισσότερες αγορές θαλασσινών δεν είναι ανοιχτές τα Σαββατοκύριακα, τα ψάρια της Δευτέρας είναι τις περισσότερες φορές... παλιά.

4. Σάλτσα Hollandaise

Ο Anthony Bourdain είπε κάποτε ότι τα αυγά Benedict είναι το λιγότερο αγαπημένο πιάτο για προετοιμασία μεταξύ των σεφ, επομένως είναι πιθανό να τρώτε μια προκατασκευασμένη, και συχνά παλιά, σάλτσα.

5. Ωμά στρείδια

Η Candess Zona-Mendolla, υπέρμαχος της ασφάλειας των τροφίμων και συντάκτρια του MakeFoodSafe.com, αναφέρει ότι τα ωμά στρείδια είναι μία από τις πιο επικίνδυνες επιλογές στο μενού. «Αυτά τα μαλάκια είναι φορείς δύο τρομακτικών τροφιμογενών νοσημάτων — του Norovirus και του Vibrio. Έχετε ακούσει ποτέ για βακτήρια που τρώνε σάρκα; Αυτό είναι το Vibrio. Βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το Vibrio λατρεύει τα ζεστά νερά. Αν τα στρείδια έχουν μαγειρευτεί, τότε είναι εντάξει για κατανάλωση».

Διαβάστε επίσης:

«La Maison Xun», ένα εστιατόριο στο Πεκίνο

Τέσσερα σαν καρτούν «δεντρόσπιτα» για εστιατόριο στην Αυστρία