ΚΟΣΜΟΣ

Aδιανόητες σκηνές στη Σανγκάη: Αναγκάζουν γυναίκα να κάνει τεστ με τη βία -Το βίντεο που έγινε viral

Tεστ με το ζόρι για μία γυναίκα στην Κίνα
Tεστ με το ζόρι για μία γυναίκα στην Κίνα

Πληθαίνουν τα περιστατικά αγριότητας και αυθαιρεσίας των αρχών, με θύματα πολίτες στην Κίνα που δίνει μάχη με την έξαρση της πανδημίας. 

Η Κίνα εφαρμόζει την πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στον κορονοϊό, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να σώσει ζωές, με το βλέμμα στραμμένο στα εκατομμύρια των θανάτων από κορονοϊό σε άλλες χώρες.

Οι πολίτες στην Κίνα ωστόσο φοβούνται πλέον περισσότερο τα lockdown παρά τον ίδιο τον κορονοϊό. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό, όπως φαίνεται σε πολλά βίντεο που εμφανίζονται από τη Σανγκάη και άλλες πόλεις.

Ένα τέτοιο βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου δείχνει μια γυναίκα να έχει ακινητοποιηθεί στο έδαφος από έναν άνδρα για να υποβληθεί με τη βία σε τεστ για τον κορονοϊό. Πολλοί χρήστες του Twitter εξέφρασαν την οργή τους για τον τρόπο που φέρθηκαν στη γυναίκα.

Καθώς ξεκινά το βίντεο, η γυναίκα φαίνεται ξαπλωμένη στο πάτωμα ενός διαγνωστικού κέντρου,με έναν άνδρα από πάνω της. Ουρλιάζει και προσπαθεί να αντισταθεί στην αναγκαστική δοκιμασία, αλλά ο άνδρας τραβάει τα χέρια της κάτω από τα γόνατά του και τα κρατά σταθερά εκεί.

Στη συνέχεια ανοίγει με το ζόρι το στόμα της γυναίκας και τότε ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας ντυμένος με στολή προστασίας παίρνει το απαραίτητο δείγμα. Το δίκτυο NDTV δεν μπορεί να εγγυηθεί την αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο. «Σε τι φρίκη υποβάλλουν τους φτωχούς ανθρώπους», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Όλα αυτά είναι τραγικά, απολύτως αφόρητα», είπε ένας άλλος.

Άλλοι χρήστες δημοσίευσαν περισσότερα τέτοια βίντεο, δείχνοντας Κινέζους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εισέρχονται βίαια στο σπίτι ενός ηλικιωμένου άνδρα τον περασμένο μήνα για το υποχρεωτικό τεστ. Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα, και στη συνέχεια άρχισε να κυκλοφορεί και σε άλλες πλατφόρμες. Η τοποθεσία όπου τραβήχτηκε το βίντεο δεν είναι γνωστή, αλλά έρχεται σε μια στιγμή που οι κάτοικοι της Σανγκάης βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown για περισσότερο από ένα μήνα.

Προληπτικά, η πρωτεύουσα της Κίνας το Πεκίνο έκλεισε επίσης περισσότερους από 40 σταθμούς του μετρό, περίπου το ένα δέκατο του δικτύου και σταμάτησε 158 δρομολόγια λεωφορείων. Οι περισσότεροι από τους σταθμούς και τα δρομολόγια που έχουν ανασταλεί βρίσκονται στην περιοχή Chaoyang, το επίκεντρο της επιδημίας στο Πεκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Express Tribune.

Δώδεκα από τις 16 περιφέρειες του Πεκίνου πραγματοποιούν τον δεύτερο από τους τρεις γύρους τεστ αυτή την εβδομάδα. Στη Σανγκάη την ίδια ώρα, δεν υπάρχει τέλος για το lockdown. Μετά από ένα και πλέον μήνα, οι περισσότεροι άνθρωποι στη μεγαλύτερη πόλη της ηπειρωτικής Κίνας και το οικονομικό της κέντρο παραμένουν σε γενικές γραμμές κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Γυναίκα έμενε επί έναν μήνα σε... τηλεφωνικό θάλαμο

Μέσα στο χάος της καραντίνας, μία γυναίκα στη Σαγκάη...βρήκε καταφύγιο σ' έναν τηλεφωνικό θάλαμο επί ένα μήνα. Μαζί της είχε και τον σκύλο της. Για να τηρήσει το αυστηρό και παρατεταμένο lockdown που επέβαλαν οι αρχές, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλισε μία στέγη, έστω κι αν χωρούσε οριακά με το κατοικίδιό της.

Οι κάτοικοι της περιοχής που ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media λένε πως η άγνωστη γυναίκα δεν είχε μέρος να μείνει αλλά ούτε και χρήματα για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα όταν η κυβέρνηση της Σαγκάης επέβαλε σκληρό lockdown.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μετανάστρια εργάτρια γύρω στα 50 . Έζησε στον χώρο του τηλεφωνικού θαλάμου επί ένα μήνα, έβγαζε καθημερινά για λίγο τον σκύλο της βόλτα και αέριζε την κουβέρτα της στον ήλιο.

Η περιπέτειά της είδε το φως της δημοσιότητας όταν ένας κάτοικος πολυώροφου διαμερίσματος απέναντι από τον τηλεφωνικό θάλαμο, την πήρε είδηση και με το κινητό του άρχισε να τραβάει φωτογραφίες . Oι αρχές την απέλασαν στις 29 Απριλίου του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Κίνα με τον κορονοϊό: Μπουκάρουν σε σπίτια και «συλλαμβάνουν» κρούσματα