ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Οι celebrities διαλέγουν πλευρά στην πολύκροτη δίκη

H Tζένιφερ Άνιστον
H Tζένιφερ Άνιστον
ΑP

Πολλοί διάσημοι έχουν αρχίσει να παίρνουν μέρος στην πολύκροτη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ.

Διασημότητες έχουν αρχίσει να παίρνουν μέρος στη μήνυση του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Aμπερ Χερντ. Οι περισσότερες διασημότητες παραμένουν σιωπηλοί στη συνεχιζόμενη αναμέτρηση στην αίθουσα του δικαστηρίου μεταξύ των δύο ηθοποιών εν μέσω της συνεχιζόμενης δίκης τους για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά λίγοι έχουν επιλέξει πλευρά.

Ίσως η πλειονότητα να είναι πολύ κουρασμένη από τις συνεχιζόμενες αλληλοκατηγορίες και τις αποκαλύψεις, όπως η Ντρου Μπάριμορ που «αποσαφήνισε» τους ισχυρισμούς στο talk show της. «Είναι σαν ένα στρώμα τρέλας – είναι μια βουτιά παραφροσύνης επτά επιπέδων», είπε η ηθοποιός «The Drew Barrymore Show» σχετικά με την υπόθεση.

Ο 58χρονος Ντεπ μηνύει τη Χερντ, 36 ετών, για ένα άρθρο που έγραψε στην Washington Post το 2018 στο οποίο αποκαλούσε τον εαυτό της θύμα σεξουαλικής βίας. Αν και η σταρ του «Aquaman» δεν κατονόμασε τον πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής», το κομμάτι γράφτηκε λίγα χρόνια αφότου τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση το 2016.

Τώρα που και οι δύο ηθοποιοί έχουν πάρει θέση σε ένα δικαστικό μέγαρο Fairfax County, Va., περισσότερα αστέρια μοιράζονται ποιους πιστεύουν, μόλις λίγες εβδομάδες πριν η κριτική επιτροπή αξιολογήσει την απόφασή τους.

Ποιος υποστηρίζει τον Τζόνι Ντεπ

Κρις Ροκ: Ο Ροκ έδειξε την υποστήριξή του στον Ντεπ σε ένα από τα stand-up σόου του. Ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του «Ego Death»στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Μαΐου και φέρεται να συζήτησε τους ισχυρισμούς του Ντεπ ότι η Χερντ άφησε ακαθαρσίες στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με το LADBible, ο κωμικός είπε στο πλήθος: «Πιστέψτε όλες τις γυναίκες, πιστέψτε όλες τις γυναίκες… εκτός από την Άμπερ Χερντ…» Στη συνέχεια πρόσθεσε —προφανώς πιστεύοντας τους ισχυρισμούς του Ντεπ. «Τι είναι αυτό που κάνει; Αφοδεύει στο κρεβάτι του! Δεν είναι καλά». Η Χερντ αρνήθηκε ότι έκανε την ανάγκη της στο κρεβάτι του πρώην της.

Άιρλαντ Μπάλντουιν: Το μοντέλο και ηθοποιός αποκάλεσε τη Χερντ «φρικτό άτομο» σε ένα Instagram Story, εν μέσω της δίκης. «Το θέμα είναι ότι ξέρω γυναίκες που είναι ακριβώς έτσι», είπε το μεγαλύτερο παιδί του Άλεκ Μπάλντουιν στο τέλος Απριλίου.b

Η Άιρλαντ ΜπάλντουινΑ.Ρ

«Είναι χειριστικές και ψυχρές και χρησιμοποιούν την ίδια τη γυναικεία τους ιδιότητα για να υποδυθούν τα θύματα και να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στον άντρα, επειδή ζούμε σε μια κοινωνία όπου είναι ωραίο να λέμε ότι οι άντρες είναι όλοι οι χειρότεροι και μπλα μπλα μπλα».

Τζο Ρόγκαν: Ο Αμερικανός podcaster, σχολιαστής του Ultimate Fighting , ηθοποιός και πρώην παρουσιαστής. καταδίκασε τη Χερντ στο δημοφιλές podcast του, «The Joe Rogan Experience», λέγοντας ότι είναι μια «τρελή κυρία» και ότι οι ισχυρισμοί της «δεν είναι αλήθεια».

«Παρακολουθώ αυτή τη δίκη κι όλο αυτό είναι μια ιστορία που σε προειδοποιεί πώς είναι να πιστεύεις στις βλακείες ή να σχηματίζει μια αφήγηση στο κεφάλι σου, όπως ότι Είμαστε επαναστάτες μαζί», είπε στους εκατομμύρια ακροατές του.

«Άνθρωποι που είναι απλώς χειριστικοί και γεμάτοι με τέτοια; Ο Νταγκ Στάνχοουπ την ξέρει. Ο Στάνχοουπ είναι φίλος με το Τζόνι Ντεπ. Έγραψε κάτι… σαν ένα μικρό δοκίμιο για το πόσο χάλια είναι εκείνη, και τον απείλησε ότι θα του κάνει μήνυση...».

Μπιλ Μπερ: Ο Μπλερ παραδέχτηκε στις αρχές Μαΐου ότι δεν έχει δει απαραίτητα τη δίκη των δύο ηθοποιών επειδή είναι «πολύ μεγάλος θαυμαστής του Ντεπ» για να την παρακολουθήσει, αλλά είπε ότι πιστεύει ότι ο κόσμος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον σταρ του «Ψαλιδοχέρη» εάν χάσει η Χερντ.

«Από ό,τι έχω δει, ο τύπος καταστρέφει», είπε ο 52χρονος κωμικός στο «Monday Morning Podcast», σύμφωνα με το Mediate. «Και αυτό που είναι υπέροχο σε αυτό, είναι αν πραγματικά εκθέτει αυτή τη γυναίκα για ψέματα, αναρωτιέμαι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που απλώς δέχτηκαν τα ψέματά της για εκείνον, θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη με κάποιο τρόπο».

Τζένιφερ Άνιστον: Η υποστήριξη της Άνιστον προς τον Τζόνι Ντεπ ήταν πιο «λεπτή» σε σχέση με άλλους συναδέλφους της, καθώς χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πάρει το μέρος του.

Σύμφωνα με το RadarOnline, η 53χρονη σταρ από τα «Φιλαράκια, άρχισε να ακολουθεί τον Ντεπ αφού είχε ήδη ξεκινήσει η δοκιμή και ο σταρ του «Black Mass» φέρεται να επέστρεψε τη χειρονομία πρόσφατα.

Ποιος υποστηρίζει την Άμπερ Χερντ

Χάουαρντ Στερν: Δεν είναι πολλές οι διασημότητες που έχουν υπερασπιστεί τη Χερντ, αλλά ο Χάουαρντ Στερν κατέκρινε τον Ντεπ για την «υπερδραστηριοποίηση» του στη δίκη.

Ο θρυλικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής είπε στην εκπομπή του SiriusXM στο τέλος Απριλίου: «Ο λόγος που το ήθελε - ήθελε να μεταδοθεί τηλεοπτικά [επειδή] αυτό κάνουν οι ναρκισσιστές». «Νομίζω ότι ο Τζόνι Ντεπ είναι ένας τεράστιος ναρκισσιστής και αυτό που εννοώ με αυτό είναι σκέφτηκε, «Θα το βάλω στην τηλεόραση και επειδή είμαι τόσο πειστικός και επειδή είμαι τόσο έξυπνος, είμαι τόσο υπέροχος τύπος»

Ο Στερν συνέχισε, «Αν δεν υποκρίνεται, εννοώ, είναι τόσο υπερβολικός επειδή γράφει το δικό του υλικό καθώς προχωράει. Ξέρεις, πρέπει να σου πω, έχει λάθος. Δεν θα έπρεπε να βγαίνει στην τηλεόραση αυτό σε καμία μορφή».

Έλεν Μπάρκιν: Η Μπάρκιν θα καταθέσει στη δίκη τις επόμενες εβδομάδες. Θα δείξει την υποστήριξή της στον Χερντ εκεί που έχει μεγαλύτερη σημασία - στο δικαστήριο.

H Έλεν ΜπάρκινΑ.Ρ

Η 68χρονη ηθοποιός του «Big Easy» θα πάρει θέση για να καταθέσει εκ μέρους της Χερντ επειδή προηγουμένως είχε ισχυριστεί ότι ο Ντεπ την κακοποιούσε όταν έβγαιναν ραντεβού. Η Μπάρκιν εξέδωσε επίσης μια δήλωση στη δίκη του Ντεπ εναντίον της Sun το 2020, υποστηρίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε πετάξει ένα μπουκάλι κρασί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μια φορά, ζήλευε και ήταν μόνιμα θυμωμένος.

Ωστόσο, ο Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η πρώην του είχε μένος απέναντί της και οι ισχυρισμοί της ήταν «αναληθείς». Η Μπάρκιν και ο Ντεπ είχαν μία σύντομη σχέση το 1994.