ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση αντικαθεστωτικών από θαλάσσης στη Συρία

Αιματηρή επίθεση αντικαθεστωτικών από θαλάσσης στη Συρία

Επίθεση κατά της συριακής στρατιωτικής μονάδας στην ακτή της Μεσογείου εξαπέλυσαν ένοπλοι που επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους.

Όπως μετάδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείων ειδήσεων SANA, από τις ανταλλαγές πυρών που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός εκείνων που σκοτώθηκαν από τις τάξεις των τρομοκρατών, καθώς η επίθεση σημειώθηκε στη στρατιωτική μονάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο δεν ανέφερε την ταυτότητα των δραστών της αιματηρής επίθεσης. Το περιστατικό αυτό που στοίχισε τη ζωή αρκετών ανθρώπων έγινε σε απόσταση 30 με 35 χιλιομέτρων νοτίως των συνόρων με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγορεί συστηματικά την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί την ηγεσία του αντικαθεστωτικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ότι επιτρέπει την προμήθεια με όπλα και χρήματα των αντικαθεστωτικών που τους τελευταίους 13 μήνες μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.