ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ: «Ποτέ μη λες ποτέ» - Νύξεις για επιστροφή στο Λευκό Οίκο στην πρώτη της συνέντευξη

H πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ
H πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ
ΑΡ

Μετά απο απαντές αρνήσεις και διαψεύσεις, η Μελάνια Τραμπ υπαινίσσεται για πρώτη φορά οτι θα υπηρετούσε για δεύτερη θητεία ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ

«Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Τραμπ» είπε μεταξύ άλλων η Μελάνια Τραμπ στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση του Τραμπ απο την προεδρία. Η πρώην πρώτη κυρία είπε στο Fox Nation ότι τα πάει καλά και είναι απασχολημένη μετά την ταραχώδη έξοδο του συζύγου της απο το τιμόνι των ΗΠΑ.

Όταν τη ρώτησε ο δημοσιογράφος εάν θεωρεί ότι ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να γίνει ξανά το σπίτι της, η Mελάνια είπε «Ποτέ μην λες ποτέ», αναφερόμενη στην πιθανότητα να γίνει ξανά πρώτη κυρία. Η κυρία Τραμπ είπε ότι απολάμβανε τον ρόλο της και τη φροντίδα του Λευκού Οίκου παρά τις πολλές επικρίσεις που αντιμετώπισε όσο ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία.

«Μου αρέσει η Ουάσιγκτον. Ξέρω ότι λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Το να είμαι η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Τραμπ», είπε. «Ποτέ μην λες ποτέ», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υπονοήσει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024. Ερωτηθείς πέρυσι εάν θα είναι υποψήφιος ξανά, ο Τραμπ είπε ότι δεν βλέπει άλλη επιλογή. «Λοιπόν αγαπώ τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Αν αγαπάς τη χώρα δεν έχεις άλλη επιλογή».

Οι επικρίσεις για το πρώην μοντέλο που έγινε επιχειρηματίας αυξήθηκαν μετά από ένα περιστατικό στο οποίο φόρεσε ένα σακάκι με τις λέξεις «Πραγματικά δεν με νοιάζει, έτσι;» όταν επισκέφθηκε παιδιά μεταναστών σε ένα συνοριακό κέντρο κράτησης το 2018. Η Μελάνια διευκρίνισε αργότερα ότι το μήνυμα προοριζόταν για τα «αριστερά μέσα ενημέρωσης και τους ανθρώπους» που την επέκριναν και όχι τα παιδιά.

Τα «καρφιά» για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Στη συνέντευξή της στο Fox, η Μελάνια Τραμπ ρωτήθηκε επίσης για τις απόψεις της σχετικά με την κρίση του βρεφικού γάλακτος. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις ότι παλεύουν και ότι το φαγητό δεν είναι διαθέσιμο για τα παιδιά του 21ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε. Ερωτηθείσα για το τι προκάλεσε τις ελλείψεις, η Μελάνια στοχοποίησε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και απάντησε: «Η Ηγεσία». Η 52χρονη πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κρατά χαμηλό προφίλ από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, κάνοντας μόνο σπάνιες εμφανίσεις στο Mar-a-Lago.

Η Μελάνια είπε τέλος ότι έχει συνηθίσει πλέον την κριτική και έχει επιλέξει να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω τους ανθρώπους και αυτή είναι η αποστολή μου. Και εκείνους τους ανθρώπους που με επικρίνουν, θα τους παροτρύνω να [βοηθήσουν] τη δική τους κοινότητα ή ίσως να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μου, Foster the Future», είπε.

Κατά τη διάρκεια της οκτάλεπτης συνέντευξης, η Μελάνια επιτέθηκε στην αρχισυντάκτρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, επειδή έβαλε τον Τζιλ Μπάιντεν στο εξώφυλλο του περιοδικού της, αλλά δεν έκανε το ίδιο για εκείνη όσο ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία.

Η «κόντρα» με τη Vogue

«Κάναμε μια μικρή έρευνα. Ήσουν η μόνη πρώτη κυρία που πήγε στα σύνορα. Το έκανες δύο φορές», άρχισε να λέει η δημοσιογράφος στη Μελάνια: «Πώς ανέχτηκες τη συνεχή κριτική;» «Πάρτε τη Vogue, για παράδειγμα – πέντε μήνες μετά την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, η Τζιλ Μπάιντεν έγινε εξώφυλλο. Η [Αντιπρόεδρος] Kάμαλα Χάρις ήταν στο εξώφυλλο πριν καν ορκιστεί.

Η Χίλαρι Κλίντον ήταν στο εξώφυλλο όταν ήταν πρώτη κυρία. Η Μισέλ ήταν στο εξώφυλλο τρεις φορές. Ωστόσο, με το επαγγελματικό σας υπόβαθρο, το φόντο της μόδας και την ομορφιά σας, δεν μπήκατε ποτέ στο εξώφυλλο της Vogue. Γιατί το διπλό πρότυπο;», ρώτησε.

«Είναι προκατειλημμένοι και έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, και είναι τόσο προφανές. Και νομίζω ότι οι Αμερικανοί και όλοι το βλέπουν. Ήταν η απόφασή τους και έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω —και έκανα στον Λευκό Οίκο— από το να είμαι στο εξώφυλλο της Vogue», είπε η Μελάνια απαντώντας.

Η Μελάνια πόζαρε στο εξώφυλλο της Vogue, τον Φεβρουάριο του 2005, όταν το περιοδικό εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες με το νυφικό της καθώς παντρεύτηκε τον Ντόναλντ. Η Άννα Γουίντουρ -η οποία έχει ασκήσει ειλικρινή κριτική στον Τραμπ και την κυβέρνησή του πρότεινε το 2019 να μην την ξαναεμφανίσει, λέγοντας: «Όσοι από εμάς εργαζόμαστε στην Conde Nast πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστείς αυτό που πιστεύεις και πρέπει να έχεις μια άποψη».

Στη συνέχεια, η πρώην εκπρόσωπος της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, απάντησε, επιμένοντας ότι το να είναι «στο εξώφυλλο της Vogue δεν καθορίζει την κυρία Τραμπ», προσθέτοντας ότι «ήταν εκεί, το είχε κάνει πολύ πριν γίνει Πρώτη Κυρία».