ΚΟΣΜΟΣ

Βολές Ντίσκιν κατά νετανιάχου και Μπαράκ

Βολές Ντίσκιν κατά νετανιάχου και Μπαράκ

Αιχμηρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ, υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, Γιουβάλ Ντίσκιν.

Ο Ντίσκιν χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «μεσσιανιστή» κι ακατάλληλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν έχω καμία πίστη στον πρωθυπουργό, ούτε στον υπουργό Άμυνας. Πραγματικά δεν έχω πίστη σε μια ηγεσία που παίρνει αποφάσεις κινούμενη από μεσσιανικά αισθήματα», είπε.

Η Τεχεράνη εμμένει στη θέση ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς και έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεχθεί επίθεση. Διεθνείς δυνάμεις, που μοιράζονται την καχυποψία του Ισραήλ και θεωρούν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία διαθέτει ένα μυστικό οπλικό πυρηνικό πρόγραμμα, προσπαθούν να αποτρέψουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν μέσω κυρώσεων και διαπραγματεύσεων.

«Δημιουργούν μια ψευδή εντύπωση για το ιρανικό ζήτημα. Απευθύνονται στην ηλίθια κοινή γνώμη, με συγχωρείτε για τη έκφραση, και της λένε ότι εάν το Ισραήλ δράσει, δεν θα υπάρξει [ιρανική] πυρηνική βόμβα».