ΚΟΣΜΟΣ

Τα αστεία του Ομπάμα για τον Μιτ Ρόμνεϊ

Τα αστεία του Ομπάμα για τον Μιτ Ρόμνεϊ

Την χαλαρή πλευρά του εαυτού του έδειξε για άλλη μια φορά ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους δημοσιογράφους, ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να κάνει αστεία κατά του πιθανότερου αντιπάλου του για την αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ.

«Δεν πρόκειται να επιτεθώ σε κανέναν από τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Για παράδειγμα ο Μιτ Ρόμνεϊ: οι δυο μας έχουμε ουσιαστικά κάτι κοινό» είπε ο Ομπάμα, εξηγώντας ότι και οι δύο ακολουθούν τις συζύγους τους σε δημοτικότητα στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Επίσης, ο Ομπάμα είπε ότι ανέμενε μια σκληρή εκστρατεία, προβάλλοντας ένα βίντεο, στο οποίο ο Ρόμνεϊ υπερασπίζεται τον εαυτό του, μετά την κριτική που δέχθηκε όταν έδεσε το σκύλο της οικογένειας, Σίμους, πάνω σε ένα κιβώτιο, κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού το 1983. Στη συνέχεια, το βίντεο έδειχνε τον Μπο, σκύλο της οικογένειας Ομπάμα, να δείχνει δυστυχισμένος επειδή ήταν όμηρος του «ευρωπαϊκού τύπου σκυλίσιου σοσιαλισμού». Μια φωνή έλεγε: «Οι αμερικανικοί σκύλοι δεν μπορούν να αντέξουν τέσσερα παραπάνω χρόνια τον Ομπάμα. Για αυτούς μεταφράζονται σε 28 χρόνια».

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο, του οποίου χορηγός ήταν η 'Ενωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, βρίσκονταν πολλές διασημότητες ύστερα από πρόσκληση οργανισμών ΜΜΕ. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κλερ Ντέινς, Κέβιν Σπέισι, Εύα Λονγκόρια, Γκόλντι Χον και Ριζ Γουίδερσπουν.