ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας παρέσυρε και γκρέμισε παιδί σε προεκλογικό «event» (vid)

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον
O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον
A.P

Το γύρο του κόσμου κάνει μία επική γκάφα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Σκοτ ​​Μόρισον έπεσε πάνω σε ένα παιδί κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποδοσφαίρου στην Τασμανία και το έριξε κάτω, σε ένα περιστατικό που έγινε viral

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον έπεσε πάνω σε ένα παιδί κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποδοσφαίρου, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός βρισκόταν στην Τασμανία για να υποσχεθεί την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ομάδας, εάν επανεκλεγεί ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποδοσφαίρου όμως, έπεσε πάνω σε ένα παιδί, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στο έδαφος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Mπράντον του Ντέβονπορτ, όπου ένα ανυποψίαστο μικρό παιδί βρέθηκε στο δρόμο του πρωθυπουργού όταν ο 54χρονος σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό...επικοινωνιακά να επιχειρήσει να κλέψει την μπάλα από τα νεαρά μέλη της ομάδας κάτω των οκτώ των «Ντέβονπορτ Στράικερς».

Αντίθετα, η μπάλα «κόπηκε» από τον βουλευτή του Μπράντον, Gavin Pearce, ο Μόρισον έπεσε πάνω στο παιδί και το τάκλιν άνοιξε το δρόμο για να σκοράρει ο νεαρός επιθετικός. Ο πρωθυπουργός έδειξε ανησυχία για τον αντίπαλό του μετά το επεισόδιο στο γήπεδο. «Πού είναι ο Λούκα; Ελπίζω να μην είναι στο νοσοκομείο!» είπε. Και πρόσθεσε

«Ανυπομονώ να επιστρέψω σε άλλες συνθήκες. Nομίζω ότι όταν πέσει αυτή η κερκίδα, ακούω ότι μπορεί να χρειαστεί μπουλντόζα για να την γκρεμίσει, οπότε ίσως μπορώ να βοηθήσω σε αυτό», αστειεύτηκε.

Ο σύλλογος του μικρού Λούκα, οι Ντέβονπορτ Στράικερς, είπε ότι ειναι καλά. «Πιστεύουμε ότι ο Λούκα έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και προσπάθεια για να σταματήσει το σκοράρισμα του πρωθυπουργού με κάθε κόστος», ανέφερε ο σύλλογος στο Facebook. «Το νέο αστέρι των εκλογών είναι εντάξει και ανυπομονεί να είναι το αστέρι του σόου στο σχολείο αύριο»

Ο Μόρισον δεν είναι ο μόνος ηγέτης που είχε ατυχία στον αθλητικό χώρο. Η σύγκρουση με το παιδί θύμισε τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χτύπησε ένα 10χρονο αγόρι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράγκμπι στο Τόκιο.

Ο κύριος Τζόνσον είχε στραμμένο το βλέμμα του στη γραμμή δοκιμής καθώς έτρεχε στο γήπεδο, παρασύροντας το νεαρό Τόκι Σεκιγκούτσι στο δρόμο. Το αγόρι δεν έπαθε τίπτοα και σύντομα άρχισε να τρέχει.

Το 1984, ο πρωθυπουργός Μπομπ Χοκ χτυπήθηκε στο μάτι από μπάλα κρίκετ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Καμπέρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε το δεξί του μάτι όταν η μπάλα έσπασε τον φακό των γυαλιών του.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Αυστραλία: Άρχισε η πρώιμη ψηφοφορία - Προβάδισμα του Εργατικού Κόμματος