ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλος σεισμός 7,3 Ρίχτερ κοντά στην Αυστραλία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Μεγάλος σεισμός 7,3 Ρίχτερ κοντά στην Αυστραλία – Προειδοποίηση για τσουνάμι
Ο ισχυρότατος σεισμός είχε εστιακό βάθος 29,3 χιλιομέτρων.
Twitter / BOM_au

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:49 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στην ευρύτερη περιοχή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας προκαλώντας προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ένας πολύ δυνατός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις 1:49 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) κοντά στην Αυστραλία. Το Γραφείο Μετεωρολογίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έγινε κοντά στο νησί Μακουάρι, στο Νότιο Ωκεανό στις 20:49 (τοπική ώρα).

Ο ισχυρότατος σεισμός είχε εστιακό βάθος 29,3 χιλιομέτρων. Η ίδια υπηρεσία πρόσθεσε ότι η αυστραλιανή επικράτεια που βρίσκεται νότια της Νέας Ζηλανδίας έλαβε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές. Ο σεισμός καταγράφηκε και από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το νησί Macquarie που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, βρίσκεται 1.600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τασμανίας και φιλοξενεί τον σταθμό Australian Antarctic Division, ο οποίος είναι κατειλημμένος όλο το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κω – Ταρακουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα