ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας: 18χρονος σκότωσε 18 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικούς

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας: 18χρονος σκότωσε 18 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικούς

Εικοσιένας άνθρωποι, 18 παιδιά και τρεις ενήλικες, βρήκαν το θάνατο από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η τραγωδία βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Νεκρός ο δράστης

Ο 18χρονος ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος.

Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είναι επίσης νεκρός, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, η οποία βρισκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαν Αντόνιο.

Σκότωσε τη γιαγιά του πριν το μακελειό

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι», πρόσθεσε ο Άμποτ σε συνέντευξη Τύπου.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία του Τέξας.

Έχει ενημερωθεί ο Μπάιντεν

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ έγραψε στο Twitter ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση σε σχολείο στο Τέξας.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για τα φρικιαστικά νέα για τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας και θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά καθώς θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες. Οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες που επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός και θα μιλήσει απόψε όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε η Ζαν-Πιέρ.

Μεσίστιες οι σημαίες με διαταγή Μπάιντεν

Λίγο αργότερα, ο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, 14 μαθητές και μέλος του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.